RE: Првото запче (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

Annet -> RE: Првото запче (26.3.2012 16:19:50)

♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪ Ива има запчееее ♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪

Beatris -> RE: Првото запче (26.3.2012 16:30:17)

Ајде честито, да ги нижи како бисерчиња, бели и здрави [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image] Можеш да почастиш по еден сутлијаш [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

blond -> RE: Првото запче (26.3.2012 16:46:27)

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Најверојатно ред е и Ј да вади запче, па редно е 8 и пол месеци е. Или можеби пак грешам. Нокако и да е, неколку ноќи прета во сон, спие многу немирно. Синоќа плачеше постојано, ќе заспие 5 мин и ќе почне да пиште. Кога му ставав мојот прст во устата, гризаше и заспиваше така. Се измачив цела ноќ со него. Редовно му ја мачкам жлабината. Му давам и глодалки изладени ама попусто. Еве сега едвај го заспав, се надевам ќе поспие барем 2 саати...

Шипинки.Уште нема запче! Точно 9 месеци и нема запченце [sm=smiley13.gif] Бар едно да му излезе да се порадуваме малце [sm=smiley36.gif]

На Ива да и се нижат со лесно бисерчињата бели[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Beatris -> RE: Првото запче (26.3.2012 16:56:12)

Ќе биде, и А првото запче го извади на 9.5 месеци, второто тек после 3 недели. Сега на 1ви ќе прави 11 месеци а уште сме со две запчиња [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Annet -> RE: Првото запче (26.3.2012 17:53:26)

falaa eve sutlijas :)))))))))))))[img]http://www4.slikomat.com/11/0326/rsw-recept.jpg[/img]

eleonorastrumica -> RE: Првото запче (26.3.2012 20:34:09)

Ние сме со три запчиња ,првите две на 4 месеца и 4 ддена,сега на 7 месеца и 10 дена третото одоздоле и го чекаме четвртото одозгоре се подава али маки голеи кога му пробиваат лудост го фаќа,многу плаче кажувајте лек што не го мачкав веќе на жлебинките и ништо не му помага

bombica -> RE: Првото запче (26.3.2012 20:53:45)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

Ееее чистито[sm=bravo.gif]Нека и се редат ко бисерчиња[sm=smiley31.gif]

Annet -> RE: Првото запче (26.3.2012 22:11:33)

fala,[sm=smiley1.gif] na site decinja da im izlezat lesno,nie se macime epten,ama ke pomine

sani 13 -> RE: Првото запче (28.3.2012 1:56:59)

i na Zoki mu izleze zapce pred 4 dena (vo nedela ke bide 6 meseci) i sega go cekame vtoroto da probie!!

Luci -> RE: Првото запче (28.3.2012 8:37:45)

Да и се множат Анет[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]за Ива
На М. му излезе и 7-то запче пред 2 дена[sm=bravo.gif]

arh_diz -> RE: Првото запче (28.3.2012 8:46:01)

Cestitki za site novi zapcinja[sm=bravo.gif]

Annet -> RE: Првото запче (29.3.2012 8:30:06)

kazete mi , mi kazaa se kupuvalo nesto belo na bebeto,toj sto ke go vidi zapceto prv da mu kupi belo alistence? vie taka pravite i sto obicno belo kupuvate?

Luci -> RE: Првото запче (29.3.2012 8:42:07)

kazete mi , mi kazaa se kupuvalo nesto belo na bebeto,toj sto ke go vidi zapceto prv da mu kupi belo alistence? vie taka pravite i sto obicno belo kupuvate?

Јас му го видов прва и му купив бело боди и уште еден куп други работи што не беа бели, ама и најблиските му купија, од пусти мерак бели блузички[sm=smiley1.gif]

Natuska85 -> RE: Првото запче (29.3.2012 10:50:02)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] за Ива, да и се редат како бисерчиња.

Кај нас мајка ми му го виде прва првото запче и му купи бело блузиче,ама скроз бело за да немал кариес на забите[sm=jezicek.gif]

kikicka -> RE: Првото запче (29.3.2012 12:49:19)

[sm=smiley36.gif] Добро е ова со кариесот...Нека и се белки како бисерчиња,Честитааа!

lilicka -> RE: Првото запче (29.3.2012 12:54:32)

Da i se redat kako beli bisercinja [sm=smiley27.gif]

baby_bump -> RE: Првото запче (31.3.2012 12:25:42)

Не знам дали прашањето е за тука, ако не е слободно преместете го, имено мојата ќеркичка има веќе година ипол, на 11 и 12 месеци ги извади горните и долните единици и од тогаш ништо, ни трага од други запчиња.
Пред некој ден играјќи си ринге, ринге раја, [sm=jezicek.gif], ја гледам, кога има што да видам, таа има два катника на горната вилица, не сум сигурна но мислам дека се четворки или петки, прво не ми беше верно, па ја фатив убаво го бутнав прстот и се уверив дека има огромни (за неа се огромни зашто единиците и се ситни запчиња) катници убаво излезени.
Дали ова е некој знак за лошо развивање на вилицата, не знам, дали некој може да ме посоветува или да отидам на заболекар, што да правам?
Имаше и знаци дека детето си има мака, ама пошто иде во градинка и нон стоп сме болни, мислевме дека нервозата и плачењето и се од настинката, од температурата, од не знам веќе што, но испадна дека можеби и високата Т и проливот и беа од забите што ние не ги видовме, зашто цело време чекаме да излезат двојките.
Ве молам за совет, искуство?

arh_diz -> RE: Првото запче (31.3.2012 12:31:58)

Baby_bamp kaj sin mi prvo izlegoa katnicite gore i dolu 4 pa posle trojkite

vanessa30 -> RE: Првото запче (31.3.2012 13:52:58)

baby_bump ne se sekiraj, maz mi e stomatolog i ke vidam on sto ke mi rece pa ke ti pisam no sto i da kaze ke bide nagaganje kako mozni opcii.
sepak za da se kaze nesto konkretno ke treba da go odnesis na stomatolog na pregled, a dosta e verojatno i da ti pobaraat rengen snimka na celo zabalo, za da se vidi dali ima zacetoci na zabi.
Pisi samo kolku godini ima momentalno.

Calypso -> RE: Првото запче (31.3.2012 17:59:09)

ИЗВОРНА ПОРАКА: baby_bump

Не знам дали прашањето е за тука, ако не е слободно преместете го, имено мојата ќеркичка има веќе година ипол, на 11 и 12 месеци ги извади горните и долните единици и од тогаш ништо, ни трага од други запчиња.
Пред некој ден играјќи си ринге, ринге раја, [sm=jezicek.gif], ја гледам, кога има што да видам, таа има два катника на горната вилица, не сум сигурна но мислам дека се четворки или петки, прво не ми беше верно, па ја фатив убаво го бутнав прстот и се уверив дека има огромни (за неа се огромни зашто единиците и се ситни запчиња) катници убаво излезени.
Дали ова е некој знак за лошо развивање на вилицата, не знам, дали некој може да ме посоветува или да отидам на заболекар, што да правам?
Имаше и знаци дека детето си има мака, ама пошто иде во градинка и нон стоп сме болни, мислевме дека нервозата и плачењето и се од настинката, од температурата, од не знам веќе што, но испадна дека можеби и високата Т и проливот и беа од забите што ние не ги видовме, зашто цело време чекаме да излезат двојките.
Ве молам за совет, искуство?

Baby bump, nema pravila za redosledot na niknenjeto na zabite kaj malite deca. Otprilika do dve, dve i pol godini treba kaj deteto da gi ima site mlecni zabi, dvaeset_ na broj. Obicno prvo izleguvaat dolnite kecovi, potoa gornite, pa dvojkite (dolu pa gore), pa cetvorkite, pa petkite i na kraj trojkite kako najmasivni zabi. Jas mislam deka za brzo vreme kaj devojceto ke niknat i dvojkite, ama ako ti e sube, odi na detski stomatolog, moze da proverat so snimka (ako ima potreba) da vidat dali ima zabni zacetoci. Ama vo princip, toa najcesto se pravi otkako ke izmine periodot vo koj se ocekuva da niknat site mlecni zabi.

Jas licno mislam deka nema potreba od griza, ama ako sakas da se smiris, najdobro e da odis na detski stomatolog.

mamicki -> RE: Првото запче (8.4.2012 11:49:25)

Na osum meseca K ima 4 zaba. Prerano li e toa?

bombica -> RE: Првото запче (8.4.2012 12:17:49)

Мамички нема правило кај забите така да не е прерано.Кај мене П. е 9,5 мес. има 6 запчиња за 2-3 дена ќе му излезе и седмиот, а на пријателка малиот е 16 мес. има само 4 запчиња.

TeacherMom -> RE: Првото запче (8.4.2012 12:53:42)

Вчера ни никна првото запче на точно 9 месеци [sm=bravo.gif] Не се мачеше многу но последните два-три дена беше многу нервозна и спиеше уште полошо. Се надевам дека и другите ќе ги извади со лесно.

nanamkd -> RE: Првото запче (9.4.2012 8:03:38)

Mamicki HELP...
Moeto [sm=duda.gif] ( polni 7 meseci) gi ima site simptomi za izleguvanje zapce, znaci krena T pred 2 dena, vcera imase osip po teloto go odnesov na lekar rece od s'klet bilo - nisto strasno, sigurno od zapcinjata. E sega sveki moja celo vreme mi veli deka koga izleguvalo zapce trebalo da bide nababreno sto kaj moeto [sm=duda.gif] ne e, ima na dolnata vilicka dve linii pobeli kade treba da stoi zapceto. Ve molam pisete mi od iskustvo dali belite linii se znak deka doaga zapceto ili treba da nababri prvo.
Inace nervozen e nema do kade ako moze cela raka do laktot ke si ja stavi vo usta[sm=smiley36.gif], i vo nikoj slucaj ne dava da mi brknes vo usta, edvaj mu stavam gelce.

Viktori -> RE: Првото запче (9.4.2012 8:21:42)

nanamkd, белите линии значат дека запчето е близу и дека кај и да е ќе пробие.
Не мора непцата секогаш да се набабрени. Многу родители биле изненадени од првото запче, баш затоа.

Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>