Darky -> RE: Првото запче (12.2.2013 23:06:11)
|
Ne mora da znaci, sekade kade sum citala za redosled na zapcinja isto taka pisuvalo deka ne mora da znaci kaj nekoi deca niknuvaat so drug raspored taka da ne mu se seiraj [sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: Zivka* ИЗВОРНА ПОРАКА: Darky Mamicki nas zabite ni raste mn brzo, sega sme 13 meseci i 10 dena i imame 13 zapcinja, prvoto zapce go izvadivme 2 dena pred da napolnime 5 meseci! za prviot rodenden mu go zemavme kilibarnoto gerdance, iako veke imavme 12 zapcinja, za ostanatite 8 i[sm=smiley36.gif] i mn ni pomaga, trojkata gore bez problem ja izvadivme, i im preporacuvam na site mamicki da go zemat ova gerdance deka mnogu pomaga, ne sakam da ja pravite mojata greska, koga moze za site 20 zapcinja da ja iskoristite!! Najdobronameren sovet!! pozz Darky, mojata kerkicka go ima gerdanceto uste od 4 meseci ,ama so zabite se iznamaci i seuste se maci (so temperaturi ,so proliv,ne jadenje (ili toa so ke go izede ke go povrati ),so placenje kenkanje,ne spienje navecer (a i jas so nea se iznamaciv ) inaku gerdanceto sekoj den go nosese i na kraj i go izvadiv zatoa sto nemase nikakva pomos od nego da i gi ublazi bolkite ili bilo stood toa sto zborat. go izvadi prvoto zapce duri na 10 meseci ,a sega ima veke 14 meseci i 3 nedeli i ima izlezeno 7 zapcinja !( vo edna nedela i izlegoa 4 zapcinja naednas-mnogu teska nedela bese ) a inaku moeto prasanje do vas mamicki dali mora da izleguvaat zapcinjata po redosled kako sto e prikazano tuka na sajtov ili nemora da znaci ?zatoa sto mojata kerkicka gi ima kecovite dolu ,kecovite gore ,edna 2ka gore i dvete 4ki gore i izlegoa ,zatoa neznam dali moze i vaka da niknuvaat zapcinjata bes redosled?vi blagodaram mnogu [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|