|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Адаптирано млеко
16.3.2012 23:41:42   
Ljubovce
Cece ima na hipp caj za doilki jas od toj koga piev osetiv deka mi doagase mnogu poveke mleko,i normalno pij mnogu tecnosti.

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 876
18.3.2012 11:59:06   
ana mari
zenski sakam da ve prasam nesto.. kerkami drugata nedela ke pravi 4 meseci i uste povraka stvarno ne se izdrzuva toa pa se mislam da kupuvam mleko tetrapak od krava ke go zimam naj slaboto i sega neznam dali da go mesam so voda ili da i go davam taka sto mislite

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 877
18.3.2012 12:08:13   
kikicka
а зошто не почнеш со дохрана...и мојата повраќаше ненормално па почнав да ја дохранувам од 3ипол месеци и престана да повраќа

ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari

zenski sakam da ve prasam nesto.. kerkami drugata nedela ke pravi 4 meseci i uste povraka stvarno ne se izdrzuva toa pa se mislam da kupuvam mleko tetrapak od krava ke go zimam naj slaboto i sega neznam dali da go mesam so voda ili da i go davam taka sto mislite

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 878
18.3.2012 12:13:38   
Ikana
Ne en ne, ubavo ti vika Kikicka, pocni so dohrana, a za kravjo razredeno nemoj taka od tetrapak samo svareno!

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 879
18.3.2012 12:38:35   
kikicka
Рано е за Кравјо млеко може алергија да и се јави ...јас мислев на оваа опција ама сепак се решив со дохрана бидејки кравјо ко кравјо а ваака дома спремани кашички поолни витамини ем бебео ке напредува ем нема да повраќа.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Ne en ne, ubavo ti vika Kikicka, pocni so dohrana, a za kravjo razredeno nemoj taka od tetrapak samo svareno!

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 880
18.3.2012 12:48:22   
Natuska85

Анамари мноооогу сте мали за кравјо млеко.Другарка ми даде така од 4 месеци(не слушаше никој) и јави ненормална алергија.Еве го сега 8 месеци уште и е страв да даде кравјо. Боље шо ти вика кикичка почнете со дохрана.Јас од 4,5 почнав со дохрана,а од 9,5 со кравјо

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 881
18.3.2012 13:15:48   
mamicki
Uste sme na AD, (blizu 8 m.) i planiram da bide taka najmalku do prviot rodenden, t.e dodeka saka da pie mleko od sise, dotogash. Si go saka, ubavo go podnesuva, i ne gledam pricina da si pravam od gotovo veresija.

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 882
18.3.2012 13:28:19   
kikicka
Значи јас со дохрана почнав од 3ипол а со кравјо некаде од кај 5м само во млечникаши анавечер пиеше АДмлеко целосно кравјо почнада пие од 15месеци.

Непосредна врска до пораките: 883
18.3.2012 16:26:20   
ana mari
probav da i davam kasicki ona ic ne gi saka od se zemav i vikam aj da vidime moze nekoja ke ja jade ama nisto ona site gi plukase

Непосредна врска до пораките: 884
23.3.2012 13:14:26   
light
POzdrav
Nie utre pravime 6 meseci i dosega sme piele Aptamil 1 sega ke prodolzime Aptamil 2 pa mamicki sakav da ve prasam vo kutiata pisuva deka treba da pie 630 ml sakav ,dali vaite bebcinja piat po tolku ml ili poveke ili pomalce mojata kerka ic ne e po mlekoto pa sakav da znam

fala pozdrav

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 885
23.3.2012 13:33:35   
Beatris
Таман работа ако сите бебиња пијат исто. И јас бев преоптеретена со бројките на кутиите. Ќерка ми никогаш не сакаше да пие по толку, малтене со сила и бутав, дури и во спиење.

Сега има скоро 11 месеци и не сака да види млеко. Дали е до тоа не знам, давај и по колку што ќе сака и не се замарај ако добро си напредува

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 886
23.3.2012 13:42:43   
kikicka
Исто и мојата ако прочиташ погоре на постовите имам пишувано и сгеа не пие нешто млеко ама сепак пие колкутолку.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Таман работа ако сите бебиња пијат исто. И јас бев преоптеретена со бројките на кутиите. Ќерка ми никогаш не сакаше да пие по толку, малтене со сила и бутав, дури и во спиење.

Сега има скоро 11 месеци и не сака да види млеко. Дали е до тоа не знам, давај и по колку што ќе сака и не се замарај ако добро си напредува

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 887
23.3.2012 14:27:47   
light
user posted image user posted image

e pa hajde sto da pravam i jas vikam nema da se zamaram no eve ne mozam hehe pojako od mene e i gi meram ml haha pa od prilika sakam da znam kolku pijat drugite bebusi ,i na dr prvo prasanje kolku treba da pie user posted image user posted image

Fala pozdrav

Непосредна врска до пораките: 888
23.3.2012 14:38:40   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Анамари мноооогу сте мали за кравјо млеко.Другарка ми даде така од 4 месеци(не слушаше никој) и јави ненормална алергија.Еве го сега 8 месеци уште и е страв да даде кравјо. Боље шо ти вика кикичка почнете со дохрана.Јас од 4,5 почнав со дохрана,а од 9,5 со кравјо

natuska a kakvi i bea simptomite za alergijata na drugarkati na bebeto?

Непосредна врска до пораките: 889
23.3.2012 15:33:40   
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: light

e pa hajde sto da pravam i jas vikam nema da se zamaram no eve ne mozam hehe pojako od mene e i gi meram ml haha pa od prilika sakam da znam kolku pijat drugite bebusi ,i na dr prvo prasanje kolku treba da pie user posted image user posted image

Fala pozdrav

Треба да пие колку што и се пие! Така мене ме советувал педијатарот. Е сеа ја што и бутав на спиење да пие за повеќе да напредува, тоа е, сега со овој памет не би го правела тоа. Битно редовни контроли и ако напредува нормално немаш потреба за загриженост, колку сака нека пие

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 890
23.3.2012 19:11:50   
Ikana
Женски едно прашање. На кој начин да и го сменам адаптираното млеко на М? Моментално сме на Нан 1, меѓутоа денес правевме крвна слика и хемоглобинот и е 11,0 и треба пак да почнеме со железо додаток. Претходно и давав редовно железо, па и направив една пауза од 10 дена, и одма и се спуштило. Сакам да се префрлиме на Аптамил 1, па ме интересираше на кој начин им го заменивте млекото?

Непосредна врска до пораките: 891
23.3.2012 21:25:51   
Natuska85

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

natuska a kakvi i bea simptomite za alergijata na drugarkati na bebeto?

Му се појави алергија по целотот тело а особено изразено беше позади ушињата,на рацете и нозете.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 892
23.3.2012 23:02:23   
Beatris

Женски едно прашање. На кој начин да и го сменам адаптираното млеко на М? Моментално сме на Нан 1, меѓутоа денес правевме крвна слика и хемоглобинот и е 11,0 и треба пак да почнеме со железо додаток. Претходно и давав редовно железо, па и направив една пауза од 10 дена, и одма и се спуштило. Сакам да се префрлиме на Аптамил 1, па ме интересираше на кој начин им го заменивте млекото?

Јас купив на ризик, пиеше прво хипп, а Аптамилот знаеш дека е големо пакување - 900 гр., и почнав да и давам преку едно, еднаш хипп еднаш аптамил додека не го потрошив хипп-от, после продолживме со Аптамил, си го прифати. Сличен е вкусот со Нан, мислам дека нема да имаш проблем

Непосредна врска до пораките: 893
23.3.2012 23:09:01   
kikicka
Јас директ во сон прво не сакаше после го прифати.

Непосредна врска до пораките: 894
23.3.2012 23:13:26   
SkCura77
Првите 6 месеци го доев и му давав само еден оброк АД млеко од 120 па 150 па 180 мл, соодветно на месеците, а во договор со педијатар. Имаме скоро 8 месеци, сега му давам АД млеко во шишенце 200 мл, , само за заспивање навечер во креветче сам, го одвикнувам од наше друштво, а го дојам 2-3 пати на ден и плус дохрана, секако. Ми се чини дека е премалку, читам по форумов дека минимум пола литро млеко им се дава, само не сфаќам дали е тоа сосе доење, само АД или кравјо млеко или вкупно секој млечен оброк не надминува пола литар дневно. ХЕЛП, ХЕЛП, ХЕЛП!!! Колку ВКУПНО МЛЕКО ДНЕВНО им давате на вашите бебиња / деца? Сеедно какво...

Непосредна врска до пораките: 895
24.3.2012 0:04:31   
Ikana
Јас денес ќе и купев Аптамил, ама не најдов и и земав пак Нан. Аптамил ќе земам од аптека и ќе почнам така, преку еден оброк да и давам, за да не примети! Фала Братрисче и Кикичка!!!

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Јас купив на ризик, пиеше прво хипп, а Аптамилот знаеш дека е големо пакување - 900 гр., и почнав да и давам преку едно, еднаш хипп еднаш аптамил додека не го потрошив хипп-от, после продолживме со Аптамил, си го прифати. Сличен е вкусот со Нан, мислам дека нема да имаш проблем

user posted image

Непосредна врска до пораките: 896
24.3.2012 0:07:44   
Ikana
Ск Цура, ние имаме 3 и пол месеци и сме на доење плус ад млеко. Ретко кога го исполнуваме критериумот на кутијата, најмногу што пиела на оброк е 150 мл само АД млеко. Сега моментално цица и и додавам уште 120 мл АД, и од тоа понекогаш остава по 20 мл. А си се поправа секој месец по минимум 800 гр. Дневно има 6 до 7 оброци, цицање и плус АД млеко отприлика по 120 во просек еве нека е, значи од 720 мл до 840 мл од АД млекото и плус цицање (а немам многу млеко). Така што не ги гледај многу тие табелите, тоа ти е некоја ориентација да имаш...ако бебето кака жолто и не е гладно, а си напредува во килажа, ич не се секирај!

ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

Првите 6 месеци го доев и му давав само еден оброк АД млеко од 120 па 150 па 180 мл, соодветно на месеците, а во договор со педијатар. Имаме скоро 8 месеци, сега му давам АД млеко во шишенце 200 мл, , само за заспивање навечер во креветче сам, го одвикнувам од наше друштво, а го дојам 2-3 пати на ден и плус дохрана, секако. Ми се чини дека е премалку, читам по форумов дека минимум пола литро млеко им се дава, само не сфаќам дали е тоа сосе доење, само АД или кравјо млеко или вкупно секој млечен оброк не надминува пола литар дневно. ХЕЛП, ХЕЛП, ХЕЛП!!! Колку ВКУПНО МЛЕКО ДНЕВНО им давате на вашите бебиња / деца? Сеедно какво...

< Поракaта ја уредил Ikana -- 24.3.2012 0:10:38 >

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 897
24.3.2012 10:48:17   
mamicki

ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

Твојот бебуш е врсник со мојов смешко (29.7). Тој цело време е само на АД млеко, така речи од раѓање, а сега млеко има наутро и навечер по 150 мл и млечна каша со 200 мл млеко, што значи половина литар млеко дневно. Остатокот од оброци е на разновидна храна- овошје, зеленчук, месо, леб, палента, т.е се што може да јаде, а како што е стрвничок- јаде се машала иако со мака почна да ручка.

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 898
24.3.2012 18:32:16   
ivoni4ka
zenski aj vaka definitivno menam ad mleko mada se ispokarav so maticnata za toa mi vika normaln bilo da kaka zeleno!!!!!!!! jas i vikam od hipp combiotic e taa ne normalno blo e kako pa da ne user posted image tuku sega da go potrosm ova kupuvam aptamil i sega citav na web stranata na aptamil ima aptamil 1 ( prvo mleko) 0-6 meseci, aptamil 2 (hungry babies) od 0-6 meseci i aptamil 3 od 6-12 meseci
vie kakvo i davate na bebuskite vasi?

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 899
24.3.2012 18:41:52   
lilicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

zenski aj vaka definitivno menam ad mleko mada se ispokarav so maticnata za toa mi vika normaln bilo da kaka zeleno!!!!!!!! jas i vikam od hipp combiotic e taa ne normalno blo e kako pa da ne user posted image tuku sega da go potrosm ova kupuvam aptamil i sega citav na web stranata na aptamil ima aptamil 1 ( prvo mleko) 0-6 meseci, aptamil 2 (hungry babies) od 0-6 meseci i aptamil 3 od 6-12 meseci
vie kakvo i davate na bebuskite vasi?

Ivoni4ka....jas koristev Aptamil 1 neznam kolkavo e tvoeto bebe....mene Hiip combiotik ne mi se dopagase a kerka mi se gadese od nego!!!

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 900
Страница:   <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?