RE: Адаптирано млеко (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Доење и дополнување на доењето

Порака

Ljubovce -> RE: Адаптирано млеко (16.3.2012 23:41:42)

Cece ima na hipp caj za doilki jas od toj koga piev osetiv deka mi doagase mnogu poveke mleko,i normalno pij mnogu tecnosti.

ana mari -> RE: Адаптирано млеко (18.3.2012 11:59:06)

zenski sakam da ve prasam nesto.. kerkami drugata nedela ke pravi 4 meseci i uste povraka stvarno ne se izdrzuva toa pa se mislam da kupuvam mleko tetrapak od krava ke go zimam naj slaboto i sega neznam dali da go mesam so voda ili da i go davam taka sto mislite

kikicka -> RE: Адаптирано млеко (18.3.2012 12:08:13)

а зошто не почнеш со дохрана...и мојата повраќаше ненормално па почнав да ја дохранувам од 3ипол месеци и престана да повраќа

ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari

zenski sakam da ve prasam nesto.. kerkami drugata nedela ke pravi 4 meseci i uste povraka stvarno ne se izdrzuva toa pa se mislam da kupuvam mleko tetrapak od krava ke go zimam naj slaboto i sega neznam dali da go mesam so voda ili da i go davam taka sto mislite

Ikana -> RE: Адаптирано млеко (18.3.2012 12:13:38)

Ne en ne, ubavo ti vika Kikicka, pocni so dohrana, a za kravjo razredeno nemoj taka od tetrapak samo svareno!

kikicka -> RE: Адаптирано млеко (18.3.2012 12:38:35)

Рано е за Кравјо млеко може алергија да и се јави ...јас мислев на оваа опција ама сепак се решив со дохрана бидејки кравјо ко кравјо а ваака дома спремани кашички поолни витамини ем бебео ке напредува ем нема да повраќа.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Ne en ne, ubavo ti vika Kikicka, pocni so dohrana, a za kravjo razredeno nemoj taka od tetrapak samo svareno!

Natuska85 -> RE: Адаптирано млеко (18.3.2012 12:48:22)

Анамари мноооогу сте мали за кравјо млеко.Другарка ми даде така од 4 месеци(не слушаше никој) и јави ненормална алергија.Еве го сега 8 месеци уште и е страв да даде кравјо. Боље шо ти вика кикичка почнете со дохрана.Јас од 4,5 почнав со дохрана,а од 9,5 со кравјо

mamicki -> RE: Адаптирано млеко (18.3.2012 13:15:48)

Uste sme na AD, (blizu 8 m.) i planiram da bide taka najmalku do prviot rodenden, t.e dodeka saka da pie mleko od sise, dotogash. Si go saka, ubavo go podnesuva, i ne gledam pricina da si pravam od gotovo veresija.

kikicka -> RE: Адаптирано млеко (18.3.2012 13:28:19)

Значи јас со дохрана почнав од 3ипол а со кравјо некаде од кај 5м само во млечникаши анавечер пиеше АДмлеко целосно кравјо почнада пие од 15месеци.

ana mari -> RE: Адаптирано млеко (18.3.2012 16:26:20)

probav da i davam kasicki ona ic ne gi saka od se zemav i vikam aj da vidime moze nekoja ke ja jade ama nisto ona site gi plukase

light -> RE: Адаптирано млеко (23.3.2012 13:14:26)

POzdrav
Nie utre pravime 6 meseci i dosega sme piele Aptamil 1 sega ke prodolzime Aptamil 2 pa mamicki sakav da ve prasam vo kutiata pisuva deka treba da pie 630 ml sakav ,dali vaite bebcinja piat po tolku ml ili poveke ili pomalce mojata kerka ic ne e po mlekoto pa sakav da znam

fala pozdrav

Beatris -> RE: Адаптирано млеко (23.3.2012 13:33:35)

Таман работа ако сите бебиња пијат исто. И јас бев преоптеретена со бројките на кутиите. Ќерка ми никогаш не сакаше да пие по толку, малтене со сила и бутав, дури и во спиење.

Сега има скоро 11 месеци и не сака да види млеко. Дали е до тоа не знам, давај и по колку што ќе сака и не се замарај ако добро си напредува

kikicka -> RE: Адаптирано млеко (23.3.2012 13:42:43)

Исто и мојата ако прочиташ погоре на постовите имам пишувано и сгеа не пие нешто млеко ама сепак пие колкутолку.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Таман работа ако сите бебиња пијат исто. И јас бев преоптеретена со бројките на кутиите. Ќерка ми никогаш не сакаше да пие по толку, малтене со сила и бутав, дури и во спиење.

Сега има скоро 11 месеци и не сака да види млеко. Дали е до тоа не знам, давај и по колку што ќе сака и не се замарај ако добро си напредува

light -> RE: Адаптирано млеко (23.3.2012 14:27:47)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

e pa hajde sto da pravam i jas vikam nema da se zamaram no eve ne mozam hehe pojako od mene e i gi meram ml haha pa od prilika sakam da znam kolku pijat drugite bebusi ,i na dr prvo prasanje kolku treba da pie [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Fala pozdrav

ivoni4ka -> RE: Адаптирано млеко (23.3.2012 14:38:40)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Анамари мноооогу сте мали за кравјо млеко.Другарка ми даде така од 4 месеци(не слушаше никој) и јави ненормална алергија.Еве го сега 8 месеци уште и е страв да даде кравјо. Боље шо ти вика кикичка почнете со дохрана.Јас од 4,5 почнав со дохрана,а од 9,5 со кравјо

natuska a kakvi i bea simptomite za alergijata na drugarkati na bebeto?

Beatris -> RE: Адаптирано млеко (23.3.2012 15:33:40)

ИЗВОРНА ПОРАКА: light

[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

e pa hajde sto da pravam i jas vikam nema da se zamaram no eve ne mozam hehe pojako od mene e i gi meram ml haha pa od prilika sakam da znam kolku pijat drugite bebusi ,i na dr prvo prasanje kolku treba da pie [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

Fala pozdrav

Треба да пие колку што и се пие! Така мене ме советувал педијатарот. Е сеа ја што и бутав на спиење да пие за повеќе да напредува, тоа е, сега со овој памет не би го правела тоа. Битно редовни контроли и ако напредува нормално немаш потреба за загриженост, колку сака нека пие

Ikana -> RE: Адаптирано млеко (23.3.2012 19:11:50)

Женски едно прашање. На кој начин да и го сменам адаптираното млеко на М? Моментално сме на Нан 1, меѓутоа денес правевме крвна слика и хемоглобинот и е 11,0 и треба пак да почнеме со железо додаток. Претходно и давав редовно железо, па и направив една пауза од 10 дена, и одма и се спуштило. Сакам да се префрлиме на Аптамил 1, па ме интересираше на кој начин им го заменивте млекото?

Natuska85 -> RE: Адаптирано млеко (23.3.2012 21:25:51)

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

natuska a kakvi i bea simptomite za alergijata na drugarkati na bebeto?

Му се појави алергија по целотот тело а особено изразено беше позади ушињата,на рацете и нозете.

Beatris -> RE: Адаптирано млеко (23.3.2012 23:02:23)

Женски едно прашање. На кој начин да и го сменам адаптираното млеко на М? Моментално сме на Нан 1, меѓутоа денес правевме крвна слика и хемоглобинот и е 11,0 и треба пак да почнеме со железо додаток. Претходно и давав редовно железо, па и направив една пауза од 10 дена, и одма и се спуштило. Сакам да се префрлиме на Аптамил 1, па ме интересираше на кој начин им го заменивте млекото?

Јас купив на ризик, пиеше прво хипп, а Аптамилот знаеш дека е големо пакување - 900 гр., и почнав да и давам преку едно, еднаш хипп еднаш аптамил додека не го потрошив хипп-от, после продолживме со Аптамил, си го прифати. Сличен е вкусот со Нан, мислам дека нема да имаш проблем

kikicka -> RE: Адаптирано млеко (23.3.2012 23:09:01)

Јас директ во сон прво не сакаше после го прифати.

SkCura77 -> RE: Адаптирано млеко (23.3.2012 23:13:26)

Првите 6 месеци го доев и му давав само еден оброк АД млеко од 120 па 150 па 180 мл, соодветно на месеците, а во договор со педијатар. Имаме скоро 8 месеци, сега му давам АД млеко во шишенце 200 мл, , само за заспивање навечер во креветче сам, го одвикнувам од наше друштво, а го дојам 2-3 пати на ден и плус дохрана, секако. Ми се чини дека е премалку, читам по форумов дека минимум пола литро млеко им се дава, само не сфаќам дали е тоа сосе доење, само АД или кравјо млеко или вкупно секој млечен оброк не надминува пола литар дневно. ХЕЛП, ХЕЛП, ХЕЛП!!! Колку ВКУПНО МЛЕКО ДНЕВНО им давате на вашите бебиња / деца? Сеедно какво...

Ikana -> RE: Адаптирано млеко (24.3.2012 0:04:31)

Јас денес ќе и купев Аптамил, ама не најдов и и земав пак Нан. Аптамил ќе земам од аптека и ќе почнам така, преку еден оброк да и давам, за да не примети! Фала Братрисче и Кикичка!!!

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Јас купив на ризик, пиеше прво хипп, а Аптамилот знаеш дека е големо пакување - 900 гр., и почнав да и давам преку едно, еднаш хипп еднаш аптамил додека не го потрошив хипп-от, после продолживме со Аптамил, си го прифати. Сличен е вкусот со Нан, мислам дека нема да имаш проблем

[sm=smiley31.gif]

Ikana -> RE: Адаптирано млеко (24.3.2012 0:07:44)

Ск Цура, ние имаме 3 и пол месеци и сме на доење плус ад млеко. Ретко кога го исполнуваме критериумот на кутијата, најмногу што пиела на оброк е 150 мл само АД млеко. Сега моментално цица и и додавам уште 120 мл АД, и од тоа понекогаш остава по 20 мл. А си се поправа секој месец по минимум 800 гр. Дневно има 6 до 7 оброци, цицање и плус АД млеко отприлика по 120 во просек еве нека е, значи од 720 мл до 840 мл од АД млекото и плус цицање (а немам многу млеко). Така што не ги гледај многу тие табелите, тоа ти е некоја ориентација да имаш...ако бебето кака жолто и не е гладно, а си напредува во килажа, ич не се секирај!

ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

Првите 6 месеци го доев и му давав само еден оброк АД млеко од 120 па 150 па 180 мл, соодветно на месеците, а во договор со педијатар. Имаме скоро 8 месеци, сега му давам АД млеко во шишенце 200 мл, , само за заспивање навечер во креветче сам, го одвикнувам од наше друштво, а го дојам 2-3 пати на ден и плус дохрана, секако. Ми се чини дека е премалку, читам по форумов дека минимум пола литро млеко им се дава, само не сфаќам дали е тоа сосе доење, само АД или кравјо млеко или вкупно секој млечен оброк не надминува пола литар дневно. ХЕЛП, ХЕЛП, ХЕЛП!!! Колку ВКУПНО МЛЕКО ДНЕВНО им давате на вашите бебиња / деца? Сеедно какво...

mamicki -> RE: Адаптирано млеко (24.3.2012 10:48:17)

ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

Твојот бебуш е врсник со мојов смешко (29.7). Тој цело време е само на АД млеко, така речи од раѓање, а сега млеко има наутро и навечер по 150 мл и млечна каша со 200 мл млеко, што значи половина литар млеко дневно. Остатокот од оброци е на разновидна храна- овошје, зеленчук, месо, леб, палента, т.е се што може да јаде, а како што е стрвничок- јаде се машала иако со мака почна да ручка.

ivoni4ka -> RE: Адаптирано млеко (24.3.2012 18:32:16)

zenski aj vaka definitivno menam ad mleko mada se ispokarav so maticnata za toa mi vika normaln bilo da kaka zeleno!!!!!!!! jas i vikam od hipp combiotic e taa ne normalno blo e kako pa da ne [sm=zmeden.gif] tuku sega da go potrosm ova kupuvam aptamil i sega citav na web stranata na aptamil ima aptamil 1 ( prvo mleko) 0-6 meseci, aptamil 2 (hungry babies) od 0-6 meseci i aptamil 3 od 6-12 meseci
vie kakvo i davate na bebuskite vasi?

lilicka -> RE: Адаптирано млеко (24.3.2012 18:41:52)

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

zenski aj vaka definitivno menam ad mleko mada se ispokarav so maticnata za toa mi vika normaln bilo da kaka zeleno!!!!!!!! jas i vikam od hipp combiotic e taa ne normalno blo e kako pa da ne [sm=zmeden.gif] tuku sega da go potrosm ova kupuvam aptamil i sega citav na web stranata na aptamil ima aptamil 1 ( prvo mleko) 0-6 meseci, aptamil 2 (hungry babies) od 0-6 meseci i aptamil 3 od 6-12 meseci
vie kakvo i davate na bebuskite vasi?

Ivoni4ka....jas koristev Aptamil 1 neznam kolkavo e tvoeto bebe....mene Hiip combiotik ne mi se dopagase a kerka mi se gadese od nego!!!

Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>