Bethany -> RE: Адаптирано млеко (10.4.2012 12:54:26)
|
Nie koristivme hipp bio, i ednas slucajno vo vero vidov ovo mleko i si vikam a zosto da ne probam? Bevme nekade 5 ipol meseci. I taka zemav edna limenka (da dodadam deka i pakuvanjeto mi se dopaga, mnogu e poprakticno):) moeto bebe ne primeti razlika (dodusa toj ne ni pie mnogu kolicinski mleko ni od edno Ad sto probavme) i taka imame koristeno samo dve limenki od 1. i posle preminavme na 2.Bas togas bevme vo Stip i barav da si najdam 1 oti bevme nekoj den pred 6 meseci, i ne najdov, samo vo Zegin imase 2, pa zemav i posle utredenta koga odev pak tamu, oni pak dobile i od 1. Taka da znam sigurno deka oni nabavuvaat toa mlekoto. A kolku se trosi zavisi od bebe kolku pie, a ako mislis na merkite, mislam deka se isti. Vo pakuvanje doaga lazice, kako vo hipp. Isto ke potrosis kako hip recimo. E sega edinstvena razlika sto primetiv e recimo od hip koga napravis mleko so 150 ml voda izleze 180 ml, taka nesto, a ovo mleko izleze pomalku, Ne pravi tolku pena kako hip, a hip isto taka sodrzi skrob, pa e pogust od ovo mleko. Jas barav mnogu na net bas da najdam zosto e toa poeftino, i nisto ne najdov, osven na eden forum nekoj napisal deka nemalo omega 3, a jas gledam sega na ova 2 pisuva deka sodrzi i omega 3 i 6 . Taka da pravo da ti kazam ne znam, nisto drugo ne najdov, ne najdov nikakvi losi iskustva pred se. Probaj pa vidi. Pa i Laktovit e isto taka eftin, a zosto? Mnogu luge koristat Laktovit, nikoj ne e kazal deka ne valja. A za toa si vo pravo. Sekoj ginekolog, pedijatar i drugi imaat nekoj proizvod (firma) koja reklamiraat. E sega kakva oni korist imat od toa ne znam. Ama znam devojki promoterki sto odat od pedijatar do pedijatar i im nudat nekoi opcii za da nudat nivnite proizvodi na pacijentite. Toa ne e nisto cudno, taka odi. E sega, mene pedijatar mi ima kazano deka vsusnost site tie mleka se isti. I nativa e na Nestle, sto bese uste eden plus da probam.
|
|
|
|