boni25 -> RE: Адаптирано млеко (22.6.2012 11:06:09)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana ve molam za sovet. mojata malecka ima 3 meseci i 1 nedela. na AD sme od sam pocetok ama posledniov mesec nekako odbiva sekakvo AD, ke pie malku pa ne saka isto taka ne kaka cesto od mlekoto, bevme na hipp pa smenivme ama pak ista prikaska, probavme i aptamil nisto. ne sakam mnogu da menuvam i eksperimentiram so mlekce ama ova ne odi. ne pie a ako pie istovremeno se grci i place, cel den e razdrazliva bidejki ne moze da kaka. ne znam do mlekoto e ama kako da i najdam soodvetno mleko. veke ova AD e uzas. odvaj cekam na kravjo da se prefrlime.. ve molam ako nekoj imal vakva situacija da mi kaze inace i davam i kapki za grcevi i cajce na hipp ima edno od komoraca, i edno od komoraca kamilica i anason. ova vtorovo e za od dva meseci navodno za podobro varenje. Anaana i mojata malecka e otpocetok na AD, sega imame 3 meseci bez 10 dena, na pocetok bevme na Hipp, pa preminavme na Aptamil od pricina na losoto varenje, mislev deka so promena na mlekoto ke moze da kaka pocesto i mozebi bese taka na pocetokot ali sega svativ deka nema blage veze,istata situacija, se molime i po 3 dena da se pokaka a ona e nervozna , se grci i pretpostavuvam ja boli stomaceto, mlekoto ne go odbiva sega za sega, ali i nadvor e zesko pa moze i da e od vremevo sto znam, porazdrazlivi stanuvaat, pred nedela dena kupiv od hipp caj od kamilica i na nego se pisuva deka moze da se dava od sam pocetok odnosno so navrseni 7 dena starost , go pie ko luda i ne znam dali jas si pravam film ali mislam deka i pomaga polesno da kaka eve cela nedela nemame problem. Ponudi i i vodicka , mojata ja saka a j i ja davam radi zestinive i bidejki e na AD, moze navistina da e zedna i zatoa da ne go saka AD. Isto taka spored moe mislenje mozes veke da i davas i sokce, barem po preporaka na mojot pedijatar tie sto se na ad so polni 3 meseci im se dava sokce a na polni 4 so kasicki, sekoja majka si znae sto e najdobro za svoeto detence, probaj nema sto da izgubis.
|
|
|
|