Annet -> RE: Адаптирано млеко (17.9.2012 9:26:03)
|
ad mlekoto ne se dava non stop,znaci odkako ke ispie 80-90 ml ili poveke ,treba razmak od 2 saati za malecko bebe,nikako vo tie 2 saata ne se dava pak mleko,dodeka se preraboti prvoto,ti mu dodavas vtorpat i ke povraka,ne pravi taka,podobro stom piete od sise daj mu 10 ml cajce bekutan ili od kormoraca na bebeto,vtor pat nikako mleko pred 2 saata da pominat,inaku i moeto povrakase od ad mlekoto,sekakvi kupivme,od site povrakase,mozebi gi due mesinjata poveke....probajte taka,i ako se zadavuva zemi anti kolik cicla,nas ne spasija cuclite na baby nova protiv grcevi za mleko sto se,ni ednas ne ni se zadavi taka strasno,kako od obicnite cuclinja.pozdrav se najdobro ИЗВОРНА ПОРАКА: Malecka23 Ako moze nekoja mamicka iskusna da me posovetuva.Moeto bebce e 1mesec od prv den sme na AD NAN zs jas nemav mleko do pred nekolku dena bese se ok detevo si jadese ama sega pocna mnogu da mi povraka vcera vo mlaz mislam deka povrati i poveke nego sto ispi nekako cudno mi se odnesuva iako denovive imame poveke grcevi mi se isfrli na celoto i nakaj usinjata ke i dadam da pie mleko ke ispie 80ml od 90 ke zaspie posle 1h pak se budi za jadenje ke i dadam10ml ke gi ispie i ke zaspie posle se budi povraka vrsti pak za jadenje i stvarno ne znam sto da pravam u princip ona e mn mirno bebe si znae da si se narucka da se nanka bez problemi a sega nit spie nit jade samo place[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]vcera so mm duri ne ni uspeavme da ja izbanjame pls help stvarno ne znam sto da i napravam
|
|
|
|