|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Адаптирано млеко
7.12.2012 8:16:38   
deluxe
uzass !!!!!!!!!!! pravilno si postapila ,pobaraj mislenje o rug oktor,normalno ti si go poznavas bebeto i ti ke si pravis kako sto znaes nema sigurno taka na sila a go hranisuser posted image user posted image luda ccccc kakvi ne doktori ima sekoja cest za obrite ama ima i vakvi veruvam pozzzz malecka

(Одговор на членот Malecka23)
Непосредна врска до пораките: 1226
7.12.2012 10:05:32   
Beatris
Страшно! Секој почна да се вика доктор. Море што не и го набута тоа шишето у грклан да види како, еuser posted image те ненормалната!

Обавезно оди на уште едно мислење, јас искрено не би ти препорачала воведување на кашички, не само затоа што уште нема 4 месеци туку заради проливчето. Секако консултирај се со доктор (нормален) за да не направите поголема беља

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 1227
7.12.2012 10:18:44   
Malecka23
ona mi rece demek prolivceto e od toa sto M slabo jade zatoa da davam cajcinja.Sabajle i dadov malku banance da proba i taka ke terame nemam drug izlez.Ne mozam non stop da ja drzam na orizova voda bitno mi e M da e najdena vaka ili onaka.Inaku sabajle se konsultirav so tetka moja sto e opst doktor i ona mi rece kao p[robuvaj mleko no ne so sila traumi ke i napravis voveduvaj pomalkuy kasicki stom do tolku ne ti pie mleko.Eve sea i nudam mesano orizova so mleko go pluka

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 1228
7.12.2012 10:59:23   
anaana
moze ke mi vikate ili ke imate golemi zamerki, ama Malecka zosto ne probas malku so razredeno kravjo? jas imav mnogu problemi so mlekoto isto. od prv den bevme na AD probaj edno probaj drugo edno go povraka drugo ne go pie, imavme situacii kaj sto obrog i bese 10ml mleko pa molenje pa placenje i sl. drugo pa povraka treto pluka. i jas se konsultirav so 3 pedijatri tie mi rekoja malku da i razredam polnomasno kravjo. i jas od 4 i pol meseci nekade i dadov kravjo. nemase fala bogu alergija sega pie po litro mleko.
posle za poveke vitamini da vnesuva i kupuvav od tie na humana kasicki sto sodrzat vo sebe AD i toa odvaj gi jadese. deteto ednostavno ne go sakase izgleda AD ne znam sto da recam. frliv ne znam kolku kutii i AD mleko i takvi kasicki, ne bile hipp ne bile humana ne znam veke so kupiv a sto frliv.
ne mi zameruvajte, znam deka ima mnogu negativni komentari okolu kravjoto mleko ama jas veke ne znaev sto da i davam. cajce ne e obrog taka da jas taka postapiv. sega imame skoro 9 meseci i krvnata slika ni e super si pieme kravjo

< Поракaта ја уредил anaana -- 7.12.2012 11:00:07 >

Непосредна врска до пораките: 1229
7.12.2012 11:00:55   
Bethany
Малечка23, јас имам поминато со син ми истото кога тој беше на иста возраст како твојта ќеркичка. Го носев на матичен педијатар, тие не знаат што да ми помогнат, тоа е викаат, треба да си упорна, некои деца се такви. Проверував крвна слика, одлична, за мало бебе не може подобра, ама тој неќе да пие млеко. Ужас! А е весел, и си спие убаво, ама ништо не пие. Јас го земам одам и во Ремедика на преглед, таму го прегледаат, витално се убаво развива, крвна слика добра, не знаат што да ми кажат. Пред нив направив млеко му давам, тие му даваат, не бе нема шансе, нејќе па нејќе, се расплаче. И ништо. После совети пробај ово млеко, пробај ова цуцла (што се пробав) и толку. Таа ми викаше никако дохрана ни под разно! Леле, јас ќе се утепав, ми се смачи од се. Дојдов дома ,му испеков јаболко во рерна, помешав со млеко, леле јаде ко да е јадел цел живот. После тоа и млеко убаво се напи! Што му беше, немам појма. Во главном, од тогаш почнавме по малку да јадеме и друго.
Само да ти кажам да внимаваш со банана, добро сега поради проливчето даваш, ама инаку некако на син ми беше тешка, секогаш тврда столица му ствараше, јас ја разредував со млеко.
Денес сме скоро 15 месеци, син ми се откажа целосно од млекото на 10 месеци. Да не спомнувам дека имавме многу такви периоди на непиење млеко. Едноставно не го сака млеко. Сега му давам во кашички и се напие неколку голтки од обична чаша. И со цицањето затоа прекинавме бидејќи имавме таков период кога плакаше , рикаше, нејќеше да цица. Ужас со него поминав со млекото.
Едно нешто што ќе те посоветувам е да не си губиш нерви , таа ќе порасте нервирали се ние или не, не знам зошто така одбиват, мали се не можат да ни кажаат што е работата, можеби дојде до некое презаситување? Кој знае? Инаку ако ќеркичката ти е здрава, докторите слабо можат да помогнат. Таа во Ремедика ми рече: оваа битка родителот мора да ја води и извојева победата. А да додадам, син ми многу слабо напредуваше после 3 месец, се на долна граница качуваше. Има доста ген во тоа, ама него воопшто не му пријаше ни едно ад млеко. А со цицањето супер напредуваше додека сакаше да цица. Кравјо не му давам, освен кога почнав во кашички да му ставам кравјо (од 10 месеци), некако почна да напредува подобро. Не знам до што е, тоа е моето лично искуство.
Инаку да сакаше да пие млеко (и да цица пред се) не би почнала со дохрана овака рано, ама кога детето не ти јаде со денови, мора нешто да се преземе, без разлика што тврдат другите. Така да, ти најдобро го познаваш детето, ако ти е весело, здраво, почни лека-полека со нешто ново, можеби промена и треба, па така и ќе почне пак да пие млекото.
Поздрав.
Се извинувам за предолгиот пост. user posted image

Непосредна врска до пораките: 1230
7.12.2012 11:41:02   
Malecka23
lele znaci istata prikazna.M si e vesela zdrava prava sve e top ama e na strajk so glad.Sabajle koga i dadov malku banana ziva radost celo teglice ke go lapnese da i dadev.Moozebi navistina e nesto prezasitena pa i treba promena ke vidime denovive.Inaku i jas sum protiv kravjo mleko bez razlika sto i majka mi mi davala na skoro 2meseci ama smetam deka do kaj 10-12meseci ne treba da se dava normalno so isklucok.Imase edna komsivka ovde deteto za 2 meseci i napreduvase samo 100g ne sakase ama bukvalno nisto zenava ne znaese so da pravi i dade kravjo i eve go super e pocna da si napreduva da rasne taman ali mislam deka u nasiot slucaj ne sme signale do toj extrem.
P.s mamickiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za site vas i thx na odgovorite polesno e koga ima nekoj da spodeli iskustvo

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 1231
7.12.2012 12:01:50   
Bethany
Искрено Малечка23 , мене толку ми беше лош период дека се обидов еднаш и кравјо да му дадам, ама тоа веќе беше после 6 месеци и не сакаше (спомнав веќе дека имавме повеќе такви периоди). И веќе не се ни обидував. Теравме со Ад па колку пиеше пиеше.
А ги разбирам тие мамички што им даваат на децата кравјо, ако поминувале низ истото и детето не прифаќаше никакво друго, па што да прават, морат нешто да пијат нели? Мада мене матичната ме советуваше и јас направив и така, бидејќи малиот повеќе сакаше лажице отколку да пие, да направим дома кисело млеко, потквасено со кравјо млеко. И направив така, бидејќи поздраво и полесно за варење е отколку млеко.
Се надевам набргу ќе се средите user posted image

Непосредна врска до пораките: 1232
7.12.2012 14:57:05   
Malecka23
i jas iskreno se nadevam deka brzo ke se pofalam so ubavi vestiuser posted image user posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 1233
9.12.2012 12:09:40   
pepuska
Мамички ве читам се чудам ние имаме тотално спротивен проблем се дохрануваме со Аптамил 1 го сака ептен меѓутоа има периоди во днеот кога не ја држи т.е она пие некаде 90 мл просек (1 месец сме стари) и тоа е точно по табелата ама има моменти во денот особено навечер кога е способна да испие и 160 мл. Инаку бидејќќи имам многу малку млеко 20 мл само се измерени ја дојам само 4 пати со плус дохрана додека се поднасобере а другите 4 пати се само шише .Понекогаш помислувамдека мајчиното ептен брзо јапротерува може затоа такадобива напад за јадење . Имал некој слична ситуација

Непосредна врска до пораките: 1234
9.12.2012 13:00:58   
temjana
пепушка не е мајчиното тоа што ја протерува туку адаптираното. Само 20% од адаптираното млеко задржува самиот организам се друго исфрла затоа и го пијат во поголеми количини. Ние сме исто од првите недели на комбинирано, цице со адаптирано и знам кога да речеме има денови кога имам повеќе млеко она може и воопшто да не се искака. Инаку ќе и даваш колку и се јаде толку немој да се водиш според табелите стрикно, сепак секое дете е различно и има различни потреби, важно е да внимаваш на растојанието помеѓу оброците тие 3 часа да бидат запазени

(Одговор на членот pepuska)
Непосредна врска до пораките: 1235
9.12.2012 14:17:40   
pepuska
Ништо ни тие 3 часа тешко она се буди на 2 2 ипол часа стварно во однос на столицата ова млеко ни е преубаво не праи запек како нанот што ни напраи ама некогаш имам чувство како вода да давам а не млеко

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1236
12.12.2012 8:56:31   
Malecka23
pepuska vidi zgolemi i ja dozata na aptamilot na 120 eden den vidi deteto kako ke se odnesuva sledniot den pak 2pati daj 120 i ako vidis deka e ok teraj taka bitno user posted image da ne e gladno.ali veke ako prifati 120 razmakot da ti bide na 3.5-4h za da ne se optereti meseto.poz

Непосредна врска до пораките: 1237
17.12.2012 20:30:22   
pepuska
Ништо ни тоа не помогна денес бевме на вакцина ини препорача хипп комбиотик го земав ќе пробаме и ќе видиме како ќе ни оди сега веќе пие120 мл и исто е

Непосредна врска до пораките: 1238
18.12.2012 0:13:28   
Bilence2
Pepushka, ako ja zgolemuvas kolicinata na ad mlekoto, racunaj deka pomalku ke cica od tebe. Dokolku imas moznost, zgolemenite potrebi nadomestuvaj gi so cice. Eve, kako sto velis se budi za 2 2 ipol saati, togas ke ponudis cice. Ad nikako ne dodavaj pred 3-3,5 casa, oti toa moze gasovi da mu predizvika na bebeto i grcevi. Majcino mleko mozes. I zatoa nudi ja sekoja zgolemena potreba so cice. Taka i tebe ke ti nadoaga poveke mlekce. Ne cekaj da se napolnat gradite, zasto hipofizata laci najmnogu hormoni za sozdavanje mleko koga dojkata e prazna i koga bebeto ja stimulira dojkata cicajki.
Za stolicata ne se grizi, dokolku kakite se kashesti i zlatnozolti, ne e problem sto cesto kaka, i toa e od ad mlekoto. I aptamilot ne bi go smenila ni za hipp ni za bilo koje drugo mleko

A baby makes love stronger, the days shorter, the nights longer, savings smaller and a home happier.

Непосредна врска до пораките: 1239
23.12.2012 16:09:14   
pepuska
Или јас сум рднала или не знам што се случува поминавме на хипп цомбиотик аптамилот ни праеше повеќе гасови а оваи покрај тоа што има про и пре биотик како дани ги интензивираше по силина грчевите не по честота но го снема оној ефект на незаситеност . Земав хипоалергено да видам да не и е тешко да го свари како полесно ни тоане успеа исега ќе се вратам на обичниот хипп комбиотик се чувствувам веќе исцрпено по цел ден вришти дома од грчевите . Смеснивме цел куп млека и ништо ми доаѓа лактовит да купам да видам што ќе биде ама пак мие страв дека без пробиотици дане инапраи запек како нанот

(Одговор на членот Bilence2)
Непосредна врска до пораките: 1240
23.12.2012 23:47:32   
Bilence2
Pepuska, i mwnuvanje na AD mleko isto ne cini. Celo vreme bwbushpt se prulagoduva na mlekoto, a ti go menuvas i i pravis polslozeno da mu e. Ednomeaecno bebe i po nekolku pati vo denot moze da kaka, ne w strashno kakanjeto, a za grcevite procitaj soveti od temata grcevi kaj bebeto. Ima tamu sovetiza grcev, i e posoodvetna tema.

A baby makes love stronger, the days shorter, the nights longer, savings smaller and a home happier.

Непосредна врска до пораките: 1241
24.12.2012 7:55:09   
Malecka23
mozebi i se inteziviraat grcevite i od cesto menuvanje na mlekoto.Bilence e vo pravo deka deteto taman ke se prilagodi na nesto ke i go smenis sepak e malo.Probaj prvo sredi gi grcevite pa posle vidi za mlekoto kako ke bide.
Nego mene me interesira slucajno mojata "dietalka" da ne mi strajkuva tolku vreme radi zabcinja?vcera standard 300ml mleko i cela kasicka od praska i detevo nervoNo mnogu pistese placese so se se cesase racete vo usta ja namaskav so gel i pomogna malku samo posle pak isto ja so prst ja ceskav i ajde nekako zaspa posle od 22 do eve skoro 8 ne e razbudena posto ne bese piena mleko 13h edvaj sea so sila i dadov-normalno pola go isturiv.Pa se mislam nejze plaockite i bea formirani uste od 2meseci pedijatarot uste togas ni rece deka e pocnat procesot i go gledam nepceto oteceno mislam kako malku belko da vidov da ne mi zabusava tolku vreme od toa nz sto mislite???

Непосредна врска до пораките: 1242
24.12.2012 9:55:40   
pepuska
Не дека ќе го сменам ама веќе не знам кај да фатам ќе си остане на ова бидејќи и е најблиску до мајчиното па ќе видиме како ќе оди ....инаку веќе не цица секна мајчиното млеко ...

Непосредна врска до пораките: 1243
24.12.2012 23:52:48   
Bilence2
Malecka, za AD mlekoto, denes mi uspea, vo mlekoto mu staviv 2 lazicki kasicka od jabolko(od gotovite na hipp). Ne deka ispi nesto mnogu poveke od sto ocekuvav, ama ispi poveke taka. Isto mi yspeva i na polnok vo spienje da mu dadam okolu 60-70 ml bez da znae:). Pred nekoj den mu dadov sisencrto na mm i od nego bez da se buni piese, oti moevo bebule i cica, pa najverojatno e zbunet koga jas mu davam ad mleko i od mene ne ocekuva da pie ad. Ova se nasite finti, ne znam dali nesto od ova ste probale i vie.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Malecka23

mozebi i se inteziviraat grcevite i od cesto menuvanje na mlekoto.Bilence e vo pravo deka deteto taman ke se prilagodi na nesto ke i go smenis sepak e malo.Probaj prvo sredi gi grcevite pa posle vidi za mlekoto kako ke bide.k
Nego mene me interesira slucajno mojata "dietalka" da ne mi strajkuva tolku vreme radi zabcinja?vcera standard 300ml mleko i cela kasicka od praska i detevo nervoNo mnogu pistese placese so se se cesase racete vo usta ja namaskav so gel i pomogna malku samo posle pak isto ja so prst ja ceskav i ajde nekako zaspa posle od 22 do eve skoro 8 ne e razbudena posto ne bese piena mleko 13h edvaj sea so sila i dadov-normalno pola go isturiv.Pa se mislam nejze plaockite i bea formirani uste od 2meseci pedijatarot uste togas ni rece deka e pocnat procesot i go gledam nepceto oteceno mislam kako malku belko da vidov da ne mi zabusava tolku vreme od toa nz sto mislite???

Непосредна врска до пораките: 1244
25.12.2012 8:53:04   
Malecka23
ooo src se probavme i mesav i kasicki i sokcinja i orizov a voda i smeniv i cucli i sisinja u temno i davav na svetlo so muzika so igranje so zborenje u son nikako ne moze da i se dade muceto i e zatvoreno-ne zapecatenouser posted image i eve po sovet na mmbucko i kapkite babyvit i gi davam dzabe e se veke krenav race daj i kasicka ziva radost cela kasika od hipp 125g ja jade naednas i bara uste sto ne i davam

Непосредна врска до пораките: 1245
28.12.2012 11:36:58   
padme
Moeto bebence e staro samo 10 dena jas voopsto skoro da nemam mleko pa pocnavme odma so HIp Komfort toa mi go preporacaa od bolnica bilo kao super i ako imalo bebeto grcevi gi smiruvalo moeto bebe se budi na na 2-3 saati i jade nekade okolu 30 ml, mnogu e mala predvreme mi e rodena vo 36-ta nedela sakav da ve prasam do sega sme 3-ti den doma a uste ne e iskakana samo i mokra pelenata a ne e iskakana i sekoj den ika neznam sto da pravam so ikanjeto i dali e normalno da ne kaka tolku dena????????

Непосредна врска до пораките: 1246
28.12.2012 11:55:11   
Ring
Икањето е сосема нормална работа кај бебињата, така да не се секирај...
А за какањето почекај уште денеска, да не случајно млекото и прави запек...види дали си пртка , дали се напиња за какање ...
Ако не,, смени го млекото, мислам дека има Хипп Комбиотик и дека тоа млеко повеќе ја регулира столицата
Ајде нека каже некоја мамичка со повеќе искуство со Хиппот

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 1247
28.12.2012 13:50:40   
deluxe
Kaj nas zapek imase oeka cicaseuser posted image stom pocnav da mu dodavam ad mleko (nan1) se regulira stolicata na ednas dnevno sto e ok :) probaj so dr ad mleko nie so Nan1 imame super iskustvo navistina e edno od pokvalitetnite ad mleka vo zemjava i zgora na se nema nikakov miris i mislam deka sekoe dete go prifaka na prvo i nie probavme so hip so humana laktovit ne gi zasaka sin mi no nanot vednas go prifati .
Imam i jas eno prasanje do pouiskusnite majki koga da se prefrlime na Nan2 ima4,5 meseci nekako kako da ne ni drzi sitost ova kecotdali e ok sega da mu adam Nan2 dali e toa pokaloricno i dali ke bide sit bebuskouser posted image i sto e razlikata megu 1i 2 od a mlekata??

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 1248
31.12.2012 7:48:42   
Malecka23
i jas prasuvav za toa posto i nie sme na Nan Smokovska mi rece deka premin treba da se napravi nakaj 5mesec-neli gore dole toj period ne striktno a sega user posted image ima skokovi vo razvoj i zatoa nekogas kao demek e sito nekoga e gladno da ne se sekirame da terame kako sto sme pocnale pa posle ke se menuva na 2ka inaku 2ta e pokaloricna a sodrzi se isto i sta cena e,isto mi rece gotovite kasicki vo prav sto se posto neli tie imaat mleko da gi forsiram barem 3pati vo nedelata

Непосредна врска до пораките: 1249
31.12.2012 7:49:47   
Malecka23
inaku da se pofalam nie sme na delumen strajkuser posted image user posted image ama samo ponekogas taka da si pieme mlekce si ruckame kasicki

Непосредна врска до пораките: 1250
Страница:   <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.