deluxe -> RE: Адаптирано млеко (16.5.2015 0:01:02)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful RR Девојки, уште пред породување една другарка ми подари Аптамил за новороденчиња, и истото и ни го препорача педијатар кога дојдовме дома. Бебињата го пијат без проблем после секое цицање, така што ок сме. Прашањето ми е од сосема друга природа - во кутијата што ми ја даде другарка ми едното пакување беше неотворено, и го потрошив цело, а другото е отворено и само еднаш или двапати црпнато, и стои така цело, бебето на другарка ми го надраснало или отсакало. Според упатството, треба да се потроши во рок од 4 недели по отворањето, а ова е отворено и подолго време. Што мислите, дали е ок за користење или не? Јас се некако си мислам дека ориентациони се тие датуми, сепак не е вакумирано па да му делува воздух, штознам... не сум им дала од него се уште, па си викам да прашам [sm=smiley1.gif] Otvorenoto pakeetce ne go davaj.Jas so F mnogu paketcinja isfrliv.Ke go kupevme,ke proba,nema da go prifati I gi cuvav 4-5 kutii vo frizder.Potoa neskoe sakav povtorno da mu davam,no mi bese strav.Prasusav drugi majki I site so istot odgovor posle propisaniot rok da ne se dava.
|
|
|
|