EciPeci -> RE: Адаптирано млеко (14.9.2010 12:46:03)
|
Ananikol, i jas go hranev sin mi kombinirano, so toa sto koga bese gladen prvo mu davav da cica ( doktorot mi preporaca aktivno cicanje 10 minuti, znaci ne da dreme na cice, tuku da golta mleko) i potoa mu davav adaptirano, so toa sto na pocetok pocnav so 60 ml i natamu kako sto rastese zgolemuvav. Na opakovkata na sekoe mleko pisuva koja kolicina na koja vozrast odgovara. Moze da saka i pomalku od preporacanata ok e toa, znaci deka majcinoto mleko poveke go zadovoluva. Adaptiranoto mleko go davav na 3 saati, eventualno na 2,5, a mu davav da cica pocesto t.e koga i da posaka. Imav mnogu slabo mleko i on ne se najaduvase od moeto samo, ama vaka pravev isklucivo po preporaka na pedijatarot. Neznam koi se negativnite strani na mesanjeto na majcinoto mleko so adaptiranoto, ama mislam deka e dopolnitelna maltretaza molzenje, mesanje so mleko vo prav i pravenje mleko. Istotaka sakam da i preporacam da ne se otkazuva od doenjeto, laktacijata se stimulira so cicanje od bebeto, posebno noknite podoi mislam deka vlijaat na nivoto na mleko. Jas napraviv greska, sto navecer ne go doev zosto uzasno me bolese i mi se namali mlekoto dopolnitelno. Ako sakas pisi mi poraka i podetalno ke ti objasnam sto, kako sme pravele. So sreka.
|
|
|
|