Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Промена на старата возачка дозвола? 26.2.2010 14:23:37
Enika
Ме интересира дали некој знае, дали треба да се промени старата возачка пред истекот на важноста?Наслушнав муабети дека мора и таа како и личната карта да се промени за нова па ме интересира дали знаете нешто за ова и дали сте ја промениле истата пред истекување на важност?
RE: Промена на старата возачка дозвола? 26.2.2010 14:27:50
mother 29
како ја погоди темата...јас пред два дена чачнав по возачката и гледам изминала во 2008 значи две години си возам без возачка т.е две години не ме сопрела полиција хеехехех
RE: Промена на старата возачка дозвола? 26.2.2010 14:50:31
BILJANA_G
Mojata ne e so izminat rok,ama uste mi e na staroto prezime,ka ja smenam kaj i da e za nekoe vreme.Taka ja upotrebuvam veke 4 godini za sreka me nemaat zastanato.
RE: Промена на старата возачка дозвола? 26.2.2010 14:52:11
Pepe
Enika,jas vcera se javiv da prasam na brojot za zakazuvanje za tocna informacija zosto i mene me interesirase istoto prasanje....Zamisli si,sluzbenickata mi rece deka najverojatno treba da se smeni do 2012,AMA NE E SIGURNA!!!!!????????? Jas stvarno ne znam koj togas bi trebalo da znae.... I znam deka ne pomagam mnogu so odgovorov,ama kako i se drugo ,zavisi dali denot e soncev ili oblacen...hahaha.... Ne znam dali e za smeenje ili za placenje...Vo sekoj slucaj do 2012 sigurno ne treba....osven ako pred toa ne ti istekuva vozackata...
RE: Промена на старата возачка дозвола? 26.2.2010 15:00:24
Enika
Тие од МВР незнаат дека 2012 е крај на светот? Денес баш се коментираше та тема и ми рекоа демек подобро било пчорано да идеш зашто се повеке и повеке имало гузжва...демек да не го јадеш ко со пасошите и личмите карти.
RE: Промена на старата возачка дозвола? 26.2.2010 15:07:13
BEBICA
Jas ja imam promeneto vozackata pred da mi istece no poradi promena na podatocite na novo ime i prezime a i logicno deka pred da ti istece ke treba da ja smenis ne treba da se ceka da istece neli. Sega imam i vozacka kniska za sekoj nov negative bod
RE: Промена на старата возачка дозвола? 26.2.2010 15:20:04
Enika
Ок тие што имаат сменето податоци..јас повеке мислев за тие што немаат а не им е истечена возачката. За лични карти нели рекоа мора да се менуваат без разлика дал истекува или не, па мислев да не знаете дал е истиот случај и со возачки да биде после се у 5 до 12 па оф леле мајко
RE: Промена на старата возачка дозвола? 26.2.2010 15:20:21
BEBICA
E i jas se zaboraviv taka edno 6 meseci dodeka ne me zastana policija i ovde vo Belgrad jas davam vozacka dozvola i pasos obavezno posto seuste nemam ovde dokumenti i polacaecot mi vika vie ste zaboravile da ja promenite vozackata?A jas smotana mu vikam zosto ima uste 5 godini dodeka da istece on se nasmea i mi vika gospogo vie ste se omazile vo meguvreme toj detalj go zaboravivte. Lele sram sto da vi kazam.Policaecot samo me opomena i normalno prva prilika jas ja smeniv letoska ado togas nevozev posto mi bese strav.
RE: Промена на старата возачка дозвола? 26.2.2010 15:23:08
BEBICA
Enika ti mislis poradi toa sto barat novi licni karti so cip taka da ne baraat i nova vozacka so cip na toa mislis neli? Za ovaa rabota znam posto eve tatko mi lani prasa koga ja menuvav mojata i mu rekoa gospodine ne treba da ja menuvate se dodeka ne vi istece i da se javi barem nedela dena pred istekot.A tatko mi ja smeni vozackata pred 4 godini.
RE: Промена на старата возачка дозвола? 26.2.2010 15:35:39
Enika
Ама Бебица не требаше ни за личните карти дур не истечат па оп до фебруар мора да се смени и после продолжија рок ради буна на народов.Мн што сменија лични карти не им беа истечени ама мораа да сменат зашто така кажаа. А за возачкиве само се врти вест ништо сигурно не е .
RE: Промена на старата возачка дозвола? 26.2.2010 15:40:13
caci20
За 500 ден јави се и закажи си. Па кога биде биде. И на мм не му истекува ама страв лозје чува. Да не биде после држ не дај, а и ако вадиш меѓународна дозвола после не ти важи со новата возачка
RE: Промена на старата возачка дозвола? 26.2.2010 15:49:59
Bitolcanka
Се така ненадејно се случува кај нас. Народот се плаши, има и зошто. Со сите документи толку се се искомплицира, чудо едно... Дечко ми се сликаше за лична карта во декември и требаше да ја земе по 2 недели, но ништо од тоа... Беше 2 пати, 1 пат не била готова наводно, а 2 пат му рекоа не чинела сликата, па требало да се преслика. И сега ќе оди пак да се слика, па пак да чека да си ја земе Дотогаш за итни случаи го има пасошот.
RE: Промена на старата возачка дозвола? 26.2.2010 22:03:56
mami
Јас кога закажував за пасоши и лични карти му закажав и за возачка на мм. Еднаш посекако ке треба да ја смени, а зошто после во гужвата и онака сега чекаше 3 месеци, а тогаш којзнае колку..Беше минатата недела, го сликаа за 10 дена треба да оди да си ја земе. Она што ме извади од такт е дека тој го имаше она картонче за казнени поени ама со новата возачка требало и ново картонче па оп уште пари и за тоа..Глупости жви..уште малку ке почнат и воздухот да ни го наплаќаат за да се полни буџетот