miana
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana RR ИЗВОРНА ПОРАКА: miana ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska RR Наместо да се мислат нашиве учителки која поголем подарок ќе добие , нека седнат малку со децата да ги научат на вредноста на подарување, на малите и вистински вредности во животот.Нека им покажат како се прави честитка за мама, баба, нека им ја развијат малку креативноста , нека состават некој убав текст. Тој подарок според мене е најубав. Ние уште немаме учителки, знам дека кога ќе имаме ќе подаруваме како и сите зошто дојде лудо време.Парфеми од 1000 денари , златни прстени , незнам таму што , тоа е лудо според мене. Ама до некаде сами си ги научивме така. Секоја чест за исклучоците. Вие немате учителка и може не сте информирани..Јас лани си добив честитка од моето дете изработена од градинка,а башка имаше и приредба за мамичките. Оваа година пак ке си добијам честитка.. за Нова година си добив честитка изработена исклучиво од нејзините рачиња работена во градинка.. Таа оваа година ке и прави и честитка на докторката нејзина да и однесам за 8 ми март ,по нејзина лична иницијатива. Јас сум задоволна како учителките се грижат за моето дете и мислам дека 1000 денари лично мене нема многу да ме оштетат за да им покажам дека ми значи тоа што се грижат за моето дете.. Лани не присуствував на приредбата за 8 ми март бидејки детето ми имаше Т истиот ден,но подароците што им ги купив мм им ги однесе.. Немој да ме сватите погрешно,не ги поткупувам со ова,туку сакам да се заблагодарам од срце. Поздрав Miana oni se plateni da se grizat za decata, toa im e rabota. Cveke, bajaderi ili nesto ete taka simbolicno, ok, ama da trosam 1000 denari, sto e verojatno cela rata za mesec dena cuvanje vo gradinka, no way!!! JAs vo sredno imav klasen, pa ne kupuvavme podaroci za 8-mi Mart, no koga bev pomala vo gradinka izrabotuvavme brosevi od kafe i pcenka, pa pravevme lancinja od monistri, i red drugi raboti. Душо,мене и на работа ми даваат плата,ме плакаат за да работам а за 8 ми март ми подаруваат нешто во знак на внимание. Еве во другио фирми кога сум работела или не носеле на ручек,или слободен ден за 8 ми март..Тоа е знак на внимание а не плакање за учинокот,односно плакање за тоа што го работам. И на пожарникарите им е работа да гасат пожар па добија награда за поштата што ја изгасија ? И кошаркарите добија награда за сработеното и ракометарите и сл. Значи ги наградија зошто беа добри во она што го работеа..На келнер му оставаш бакшиш? Зошто ? Зошто сум задоволна од услугата не дека морам-ако не сум задоволна не оставам. За нивната работа се знае кој ке им плати..Јас не ги плаќам во оваа ситуација за тоа што ја чуваат керками,за тоа се знае кога и колку плакам..Ова е моја добра воља,мало внимание од моја страна.. А тоа што ке им однесам е мој личен избор и нема никој право да ми кажува дали е многу или малку..Да можам и повеке би им купила..Јас сум задоволна од нив и тоа е тоа.. Секој ден не би можела да им поклонувам, но еднаш годишно на ваков ден - да. Еве баш околу нова година некој праша дали ке им носиме и кажав - немам намера да им купувам ништо,ама на ваков ден - ДА,ке им купам..И јас сметам дека жената заслужува секој ден да биде третирана како да е 8 ми март,но тогаш не би било интересно нели? Поздрав
(Одговор на членот Ikana)
|