riba79 -> RE: Каде би правеле крштевка и роденден,дома, игротека или кафеана? (24.4.2012 15:58:35)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: maki1 ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Еве јас имав така дилема со венчавка во црква и крштевка, бидејќи сакаме пред да наполни годинка да го крстиме бебето од практични причини што во зима е родена, а лето е идеално. Попот ни рече дека мора да сме венчани во црква за да го крстиме бебето и плус не праша дали ние сме крстени. Е сега може и некој бизнис прават со овие правила, бидејќи мајка ми и татко ми не се венчани во црква па јас сум крстена, а татко ми не е ни крстен. Јас крштевка и венчавка и роденден, се би правела во кафана, немам услови дома за толку луѓе прво, второ со мало бебе тешко дека ќе успеам да спремам било што. Nie sme dokaz deka ova nevaziKrstevka pravevme na 3.9.2011,a vencavka ke pravime na 31.5 so se rodendenot na M.,taka da mislam deka ne e strogo pravilo deka mora da si vencan.inaku sum za slavenje vo kafana ,ili igroteka,nikako doma. nema vrska ova,jas i mm ne sme vencani a kerka mi e krstena vo crkva a sega i maliot planirame..treba samo dvajcata da ste krsteni..
|
|
|
|