princessa -> RE: Свадба со бебе (17.6.2014 9:31:04)
|
Нормална работа на западот[sm=smiley1.gif]. Во Германија тоа често се прави па дури и со големи деца, добро само што немаат тие такви големи, весели и убави свадби како нашите МАКЕДОНСКИ.Леле луѓе да знаете само колку овие тука не знаат да се забавуваат, воопшто немаат поим. Свадби сум гледала неколку во кафичи и тие јадат торта и пијат кафе, не ми се верува. Важно невестата носи венчаница и дете. Еднаш бевме на докторска на еден балканец и балканци ко балканци се пеевме и се веселевме и еден Германец ни вика а бе како знаете сите да ги пеете песните, тоа е закон, алал да ви е[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Забегав пардон, ама поентата ми беше дека најнормално е да се прави веќе свадба со дете, па и поголемо е ќе се сеќава на се. Се изменија времињата скрос.Битно е да се сакаат младите па за другите да не им е гајле. И една моја роднина правеше свадба со ќерка и која имаше 4 месеци и носеше невестински фустан и ја доеше плус, [sm=duda.gif] си спиеше до музиката и 200 гости пус[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
|
|
|
|