Знаци на бременост (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Сакаме нов член

Порака

niki 21 -> Знаци на бременост (22.3.2010 7:29:22)

zdravo e sea i jas imam edna maka [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] mislam deka sum bremena a na 16 maj mi e svadbata dali ke mozi da mi kazite kako e vo vrska so povrakanjeto toa me maci da ne ne moam da zaigram ic tuku celo vreme da povrakam [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] koga se pojavuva kolku trae pomagajte od toa najmnogu se plasam 

Adrijana -> RE: Знаци на бременост (22.3.2010 7:36:56)

niki 21 , kaj sekoja zena e individualno, nekoi ic ne povrakaat, nekoi mnogu, nekoi malku povrakaat. Kaj mene bese polesno, povrakav samo od vtori do cetvrti mesec,i toa poveke mi se gadese, a povrakav po ednas dnevno, i posle nisto.Nekoi gi ima povrakaat vo cela bremenost.

biljana16 -> RE: Знаци на бременост (22.3.2010 8:20:18)

Niki27 kaj site e individualno. Jas ne povrakav samo imav nagoni za povrakanje taka da sekoja bremenost e razlicna. 

mila_ma -> RE: Знаци на бременост (22.3.2010 8:44:04)

jas povrakav vtoriot i tretiot mesec nautro i navecer 

dostickage -> RE: Знаци на бременост (22.3.2010 8:46:25)

Jas mislam deka tolku mnogu kej bides zafatena so svadbata taka sto nema ni da primetis dali ti se povrakja [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ic da ne mu milslis odnapred,kje bide taka kako sto treba da bide.Ako mislis na toa deka kej povrakjas togas i kej revrakja.
Samo opusteno i se kje si bide kako so treba.

cestito svadba [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

arh_diz -> RE: Знаци на бременост (22.3.2010 13:13:03)

niki21 mozebi voopsto nema da povbrakas , ne se opteretuvaj so gluposti .I dokolku povrakas ke ti dadat infuzija prethodniot den , i ke ti kazat sto mozes da jades

milicka85 -> RE: Знаци на бременост (22.3.2010 23:12:05)

zdravo jas sum nova na sajtov pa me interesira dali moite znaci od tipot na bolki vo polovinata, utrinsko gadejne ,zamorenos,spijene da se pocetni znaci na bremenost .
inaku posleden pat imav dobieno na 02.03 i bev aktivna  vo plodnite denovi.
Dali ovie  znaci se javuvaat tolku brzo vo slucaj da sum bremena?

jovanka -> RE: Знаци на бременост (22.3.2010 23:15:25)

mozno e pricekaj uste nekoj den

Maca25 -> RE: Знаци на бременост (22.3.2010 23:18:39)

миличка85 причекај уште некој ден, а потоа право на лекар да ти извадат крв. И да не израдуваш [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]

prvenka -> RE: Знаци на бременост (22.3.2010 23:37:04)

Milicka sve e mozno[sm=smiley36.gif]Mojot termin za dobivanje e 30.03,a posleden pat dobiv na 05.03...nemam nikakvi simptomi,samo malku me boli stomak onaka tupo ko za dobivanje[sm=smiley36.gif]

Tuda -> znaci za bremenost (23.3.2010 1:06:53)

ejjjj sekogas gi citam vasite mislenja i sega se zacleniv i jas:)))..moram da ve pitam nesto?????ve molam za odgovor..znaci posleden pat dobiv na 7 fevruari...od 21 pa do sega so maz mi probuvavme za bebe:)))mene imam sekogas zakasneta mentruacija do 36 den...denes sme veke 23 mart oste mi nema dojdenoo.znaci pravev pred 10 dena test mi pokaza negativen.[sm=smiley19.gif][sm=duda.gif]..se si mislam od klimata zatoa sto sme sega vo drzava kade so e toplo..test pak ne sum pravila strav mi e pak da ne bide negativen..ve molam za mislenja piseti mii:))))odnapred vi blagodaram mnoguuu[sm=smiley1.gif]

mina_m -> RE: znaci za bremenost (23.3.2010 6:47:25)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Tuda

ejjjj sekogas gi citam vasite mislenja i sega se zacleniv i jas:)))..moram da ve pitam nesto?????ve molam za odgovor..znaci posleden pat dobiv na 7 fevruari...od 21 pa do sega so maz mi probuvavme za bebe:)))mene imam sekogas zakasneta mentruacija do 36 den...denes sme veke 23 mart oste mi nema dojdenoo.znaci pravev pred 10 dena test mi pokaza negativen.[sm=smiley19.gif][sm=duda.gif]..se si mislam od klimata zatoa sto sme sega vo drzava kade so e toplo..test pak ne sum pravila strav mi e pak da ne bide negativen..ve molam za mislenja piseti mii:))))odnapred vi blagodaram mnoguuu[sm=smiley1.gif]

pravi test preku krv ,100% ke bides sigurna,bez tronka somnez vo tebe[sm=smiley1.gif]

arh_diz -> RE: znaci za bremenost (23.3.2010 8:44:35)

Tuda stom testot bil negativen otidi si na ginekolog . Toj moze da potvrdi dali si bremena ili ne. Ti posakuvam da si [sm=nosecka.gif]

prvenka -> RE: znaci za bremenost (23.3.2010 13:26:11)

Tuda,relativno rano si go pravela testot no za da bides sigurna odi si ha eho ili preku krv.Probaj uste eden test prethodno ako sakas zasto koga si pravela test bilo 13 mart a toa ti e denot koga si trebala da dobies.Aj pravi test prvo pa ako ti pokaze negativen pravo na eho ili preku krv.Daj boze da bide[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/modricrtici.gif[/image].Te cekam pisi

sandrin -> RE: znaci za bremenost (23.3.2010 14:35:20)

za prv pat sum so vas, pa odluciv da pocnam tokmu so ovaa tema...
za mene prv znak za bremenost bese [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] i toa pred okolu dve nedeli
no od togas pocnav da se spravuvam so cuvstvitelni gradi (duri i precuvstvitelni bi rekla), so cesti poseti na toaletot, no seuste nisto od utrinskite macnini:)))
za ovaa radost ni bese potreben angazman od okolu 6 meseci, pa za site onie koi ocajuvaat po prviot neuspesen obid- "da bese taka lesno nemase so tolkavo netrpenie da gi posakuvame i ocekuvame"
i jas bev od tie koi mislea deka sto ne se sluci vednas, tesko i deka ke bide
sum pogresila... tokmu koga go planiravme naseto setanje letovo dojde vesta poradi koja so zadovolstvo go otkazavme:)))

Tuda -> RE: Знаци на бременост (23.3.2010 17:32:52)

[sm=smiley36.gif]fala vi mnogu:))))ama iskreno strav mi e da pravam povtorno test da ne bide pk negativen:(((((prv pat probuvame i odma tolko d ami kasni jas mislev da ne e od klimata:)))ke odam na doktor ako ne dobijam uste nekoj den:))))i ke ve izvestam fala viiiii[sm=duda.gif]

kasapce -> RE: znaci za bremenost (23.3.2010 17:35:54)

pozdrav do site kako so kazav vcera bev na lekar da vidam za srceva reakcija dali ima bebeto iskreno se plasev posto imam problemi so krvta ama koga mu go slusnav srceto prvpat vo zivotot se nasmeav od srce bev tolku srekna sto pocnav da jadam po malce a pred toa dva meseci nisto ne jadev sosema slabo povrakav po 10 pati na den nekogas i poveke a vcera mi zapre losenjeto ete i deneska nemam nagon za povrakanje se nadevam deka i pravilno ke se razviva im posakuvam na site sto nemaat da stanat naskoro majki 

Tuda -> RE: znaci za bremenost (23.3.2010 17:36:19)

fala ti:))ama stvarno neznam dali e od klimata ili sum ostanala[sm=smiley13.gif]

Tuda -> RE: znaci za bremenost (23.3.2010 17:37:33)

ke mora da bide krven test dr ne preostanuva fala viii mnoguuu

Mucka -> RE: Знаци на бременост (23.3.2010 17:38:09)

a vidim da kasno pises na forumu....znaci da imas neki osjecaj.....da mozda jesi.....
pa mislim vec instinkt kako se osjecas ce ti reci....a nesanica moze biti jedan od prvih simptoma....ili neregularni tok spavanja...;))))

kasapce -> RE: znaci za bremenost (23.3.2010 17:39:30)

zdravo tuda gledam si praela test negativen,jas tri testa napraviv site negativni ama jas ne se razocarav nesto vo mene velese deka sum bremena imav jak osejkaj porano pocnav da si legvam nekako zamor custvuvav i gradive mi bea jaki kako pred da dobijam i si naprajv krvna slika 100 % ti kazvet bese pozitiven jas poveke so testovi nema da se zamaram za ponatamu ke si znam zato najdobro odi  krv istaj da ne si poveke vo dilema 

niki -> RE: Знаци на бременост (23.3.2010 17:40:25)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Tuda

[sm=smiley36.gif] fala vi mnogu:))))ama iskreno strav mi e da pravam povtorno test da ne bide pk negativen:(((((prv pat probuvame i odma tolko d ami kasni jas mislev da ne e od klimata:)))ke odam na doktor ako ne dobijam uste nekoj den:))))i ke ve izvestam fala viiiii[sm=duda.gif]

И од прв пат се фаќа, јас сум пример. Порано ти доцнела менструацијата или ти била редовна секогаш?

Tuda -> RE: Знаци на бременост (23.3.2010 17:42:14)

:)))opterecena sam svaki put dobijem najvise do 37 dan a sam smo dosli klimu gde je toplo pa mislim da nije od to:)al aktivni smo u veza za bebu:)))hvala vam puno

Tuda -> RE: Знаци на бременост (23.3.2010 17:45:58)

pa Niki do 37 den najmnogu poslednite meseci..posleden pat imav na 7 ferruari..mozno li e od promena na klima da kasni tolko ????[sm=jezicek.gif]

niki -> RE: Знаци на бременост (23.3.2010 17:51:20)

Од 7 фебруари до денес 44 дена и ако досега никогаш толку не ти доцнело, ќе да си ми трудно ти. Ај оди направи уште еден тест сега, пред десет дена ранко било и јави се закажи преглед на гинеколог досега и срцева реакција би се видела на ехо.
И не му се туфкај одма, сега сте почнале со правење бебе и може сте го трефнале од одма, не има и добри мајстори[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image], а ако е од климата следниот месец ќе биде. Мада мене ми личи дека веќе биднало.

Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>