kikimiki -> RE: Знаци на бременост (21.1.2011 1:23:44)
|
simptomite na bremenost se tolku isti, a voedno i tolku razlicni i se e individualno, od zena do zena ima ogromna razlika. Jas pred da ja rodam kerka mi, ostanav bremena no ne ni bev svesna za toa, iako togas primav puregon inekcii, go izgubiv plodot vo 3,4 nedela negde. Simptomi imav,menstruacijata mi kasnese, gradite me bolea strasno mnogu, i mnogu golemi bolki vo stomak, a na eho dr ne mozese da go najde, pa utvrdivme bremenost preku krv, a isto taka preku beta-hcg utvrdivme i deka go izgubiv zatoa sto betata mi padna na nula, posle nekolu dena od prvata proverka. E za vtorava bremenost, iako mesecot pred toa pravev ivf, koe zavrsi neuspesno, ne se ni nadevav deka ke bide nesto, ama.....menstruacijata mi kasnese, stomakot vo predelot na matkata pak me ubivase od bolka. I se ispostavi deka sum bremena, koja si ja isterav bez nikakvi problemi, ni gadenja, ni povrakanja, hrana, kafe, najnormalno, cigari isto taka ama sepak bez preteruvanja. Fantasticno si pominav. Sakam da kazam deka sekoja zena koga ke si dojde bremenosta, intuicijata ke i kaze sama....ke znaete koga ste bremeni, samoto telo ke vi go pokaze ili nagovesti toa [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|