RE: Знаци на бременост (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Сакаме нов член

Порака

Madagaskar -> RE: Знаци на бременост (31.7.2011 8:54:47)

Zdravo Ananija i dobre ni dojde!
Eve mozebi sme vo nekoja slicna situacija, posle edna god. brak trgnavme po dobivanje[sm=duda.gif].....Spomnuvas deka si zela test eden...jas imam tri :)...Psihata ni e tuka da si gi prestavuvame simptomite deka nesto ima vo nas i da ne ubeduva do sledniata [sm=hudicek1.gif]:"GOTOVO BREMENA SUM"...Nema pravila vo najsvetata rabota DOBIVANJE DETE,zatoa SE e mozno, BOZJA RABOTA!Eve i jas cekam i sekoj den mi izgleda sto podolg do dobivanje na[sm=hudicek1.gif].....Ti posakuvam ostvaruvanje na tvojata zelba....Ocigledno imame zaednicka cel[sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]...Bidi pozdravena

Ananija -> RE: Знаци на бременост (31.7.2011 12:16:59)

[sm=smiley31.gif]

Токму така скоро да сите симптоми си ги препишувам, а само 6 дена од можното зачнување...[sm=smiley9.gif]

Ти посакувам брзо да ти поминат деновите до вистиското време за наредниот тест,
и секако да си видиш [sm=rozacrtici.gif] цртки

Пријатен ден, поздрав

Dunav -> RE: Знаци на бременост (1.8.2011 11:41:16)

Da,da,da...i jas se pronaogam vo ovie razgovori.I jas sum podgotvena so nekolku testovi za bremenost odnapred.Prviot pat koga se odlucivme da imame bebe i koga cekav da mi dojde[sm=hudicek1.gif] osekav duri i klocanje vo mene,[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif],ama nemase vrska[sm=smiley19.gif].Znam deka klucni faktori se RELAKSIRANOST,MINIMUM STRES,SLATKO VODENJE LJUBOV I POZITIVNA MISLA! Lesno e da se napise i mnogu ubavo i ohrabruvacki zvuci.NO KAKO VO PRAKSA!!??? SAKAM [sm=nosecka.gif] I TOCKA!

Ananija -> RE: Знаци на бременост (1.8.2011 12:03:17)

[sm=duda.gif] ете 7 ден од можното зачнвање а јас веке и вториот тест го искористив утрово и ништо една цртка, незнам како ке дочекам уште една недела до [sm=hudicek1.gif] секогаше точна на 28 ден, [sm=hudicek1.gif] да се надеваме дека нема да се појави

Bogdancanka -> RE: Знаци на бременост (1.8.2011 13:20:15)

Ананија мила ајде стискаме палци набрзо да си ги видиш [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]цртки

Ananija -> RE: Знаци на бременост (1.8.2011 22:51:14)

[sm=smiley31.gif]

едвај чекам[sm=duda.gif][sm=nosecka.gif][sm=rozacrtici.gif]

kapina -> RE: Знаци на бременост (1.8.2011 23:06:49)

ananija ti prativ privatna porakajas 

Ananija -> RE: Знаци на бременост (3.8.2011 0:50:14)

[sm=smiley31.gif]
9ти ден (од можното зачнување) освен некои тапи болки благи грчеви во стмакот почнаа и градите да ми се помалку осеетливи малку болат инаку никогаш пред менс. не ме болеле, помалку и како да се оточени а и по цел ден си лежам буквално како да сум [sm=nosecka.gif]....
Незнам колку да се надевам дека нешто има.. уште многу има за тест ах,кога ке поминат тие денови..

puf4e -> RE: Знаци на бременост (5.8.2011 18:05:09)

zdravo devojki i jas sum nova na forumov i ista sum kako vas :)
jas posledna mens.imav na 1 vi juli predizvikana od apcina(cikloproginova) posto nesto mi se poremeti valjda so hormonite,sega trebase da dobijam moja mens.ama bidejki ne se pazevme doktorot mi kaza deka "nema potreba daj boze ostani trudna"mene seuste mi nema dojdeno,vcera pravev test i mi izleze negativen,ama go pravev porucek(4i30) nekade okolu 20 pati pomocana :)i so 1 litar voda ispieno pa neznam kolku e validen.veke nekolku dena imam kako portokalov iscedok samo na sabajle i go snemuva imam i bolki vo stomacevo:(no ne jaki...
dali nekoj ima iskustvo so gresni testovi i koga da go povtoram ve molam za sovet
mnogu sakam da sum bremena...
[sm=zmeden.gif]

Ananija -> RE: Знаци на бременост (5.8.2011 19:06:22)

Ti posakuvam [sm=rozacrtici.gif] crtki pufce ..
Mene sto mi s sluci denes..

Prcitav deka toj self clear testot pokazuval od petiot den od zacnuvanjeto jas si go smetam od toj den zosto samo i ednas bevme intimni so mm t.e minatiot pondelnik i denes mi e 11 den od moznoto zacnuvanje...
i utrovo si stanuvam rano si se spremam trk vo zegin go pravam testot negativen...
pred nekolku casa cuvstvuva malki bolki vo predelot na matkata i sega gledam kafen iscedok sto ne bas mi lici na mens. a i go procitav ona koga oplodenata jajce kletka se vgnezduva vo matkata i mn cesto puka nekoi kapilarii pa doagja do toj kafeav iscedok...a mens. sekogas mi e tocna na 28 den t.e sega vo ponedelnik da mi dojde..mn nejasnotii mi se sozdadoja...

Aj da videme do vecer dali ke prestane ili ke si prodolzi[sm=hudicek1.gif]

Pozdrav site ve[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

eli07 -> RE: Знаци на бременост (5.8.2011 23:03:27)

Ananija i jas sum vo ista dilema ili slicna.Trebase da dobijam ponedelnikot i ne dobiv....a menstr. mi e redovna na 28 dena i skoro nikogas ne mi kasnela.Napraviv test vo sredata i pokaza pozitiven odnosno pokaza bleda vtora crta.Jas se isporaduvav kako mrdnata ali denes vikam aj ke napravam uste eden test za sekoj slucaj.Go pravam negativen :( .Posle nekolku saati nekoj kafeav iscedok mi protece i tolku.Ne znam stvarno so se desava...????

puf4e -> RE: Знаци на бременост (6.8.2011 22:50:03)

eli07,deka postoi bremenost postoi,znaci pozitiven test nemoze da bide gresen,jas mislam da go povtoris pak od sabajle so utrinska mokraca i kazi mu na gin.deka ti bil eden pozitiven test i odi odma neka vidi od kade e toa krvarenje,za da si bidis na cisto,
ne sakam da te plasam i nikogas ne zboruvam na taa tema ama jas koga ja imav prvata bremenost prviot test mi bese pozitiven,posle nedela dena i jas prokrvariv i toa samo koga se brisev i napraviv odma test i op negativen i odma na gin i se desi toa sto se desi sto ne mu posakuvam na nikogo,ama ne e vo red da ostavis taka pozzz

Maca25 -> RE: Знаци на бременост (6.8.2011 23:07:51)

Нема тука плашење. Секој треба да си го каже своето искуство.
Јас имав позитивен тест, а не бев бремена. Појма немам како се издеси се, ми каснеше неколку дена, направив тест и оп позитивен, со мм се прерадувавме и трк на гинеколог - и ми рекоа деке нема бременост. После 4 дена добив најнормално. Следна менструација ми беше после 9 месеци. [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Одма наредниот месец останав трудна. Е тогаш направив 4 теста, не еден.

eli07 -> RE: Знаци на бременост (8.8.2011 14:12:47)

Puf4e ocigledno se izraduvav predvreme.....mene mi bese pozitiven testot ali od sabotata veke dobiv najnormalno i eve veke treti den mi e taka da ne mi se veruva deka se raboti za spontan ili nesto slicno.I jas preziveav spontan pred tocno 7 meseci i se nadevam navistina deka nema da mi se povtori.Ke odam na pregled otkako ke mi zavrsi.Ne znaev stvarno deka e mozno i ova da mi se sluci :( Nejverojatno hormonski sum nesto poremetena [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] zdravje jovo na novo pak so obidi -pozdrav

Ananija -> RE: Знаци на бременост (8.8.2011 16:08:43)

Jas dobiv vo cetvrtokot vecer i ete seuste si tece pomalku ni eden den nemav obilno...
ocekuvana mens.trebase da ima vcera ...i denes pravev test i nisto negativno..a ova si teci malce po malce...

Anonimen -> RE: Знаци на бременост (11.8.2011 19:20:55)

Sabajlevo pocna rozev iscedok da mi teci i eve do sega samo kapki, a gi imav istite bolku ko za normalna menstruacija, si rekov nisto i ovaj meses ke [sm=smiley19.gif] za bebe,a sega ova ne mi izgleda na normalna menstruacija i sum zbuneta...Znam deka postojat iskistva vakvi i na kraj utvrdile deka se raboti za bremenost, to e i mojata najgolema zelba! Ne odam na doktor zasto sakam da se ponadevam malku!
Pozdrav do site ringerajki koi sme so istite misli sekoe utro i sekoja vecer za bebce.......................

miana -> RE: Знаци на бременост (12.8.2011 10:07:52)

Odi vo najbliskata apteka i zemi test od onoj sto moze da se napravi vo tekot na celiot den i najubavo ke si ja resis dilemata...Jas so prvata bremenost imav takov iscedok i mislev deka sum dobila i deka ne sum bremena..Arno ama svativ deka nemam krv i deka toa bese endas malce rozevo nakaj crveno,stavis vloska no nemase veke krv ..Pocnav da se somnevam i kupiv test,napraviv i ispadna pozitiven.Koga otidov na ginekolog mi rekoa deka sum bremena 5 ipol nedeli.Narednoto odenje doktorot primeti nekoe vnatresno krvarenje i mi stavase injekcii na dva pati..Prvo kupi test i vidi ..Kupi eden za preku cel den sto e i kupi eden od tie so prva urina.Imav drugarka prvese 3 testa negativni a ispadna bremena..

vess -> RE: Знаци на бременост (12.8.2011 15:44:29)

Zdravo! I jas imam golema zelba za bebence,so mm pocnavme da rabotime na slucajot pa eve sega mi docni 4 dena sto ne e normalno kaj mene imam redoven ciklus,ama napraviv dva testa prviot go napraviv koga mi docnese samo eden den i izleze negativen a vcera go pravev drugiot i pak izleze neg. inaku i dvata gi pravev posle 18 casot koga se vrativ od rabota,a mi kazaa deka najsigurno mi e nautro da napravam test.sto mislite vie?[sm=smiley13.gif] uste kolku dena da cekam za da napravam test ili da odam na doktor?

arh_diz -> RE: Знаци на бременост (12.8.2011 15:47:33)

Najubavo napravi si nautro test
A na lekar isto preku krv mozes da ispitas dali si bremena vo bilo koe vreme nemoras nautro

puf4e -> RE: Знаци на бременост (19.8.2011 21:58:47)

jas vcera si bev na gin.mi napravi detalen pregled i mi kaza deka sve e vo red so jajnici i matka ,bev kaj vtor doktor zaradi mislenje i mi gi potvrdi istite raboti sto i prviot...e sega vaka posto imav vonmatericna na leviot jajnik i mi e otsranet leviot jajcevod.imam folikul koj treba da prsne vo ponedelnik ke odam i toa da proveram dali prsnal,ama mi e na leviot jajnik i doktorot me ubeduva deka pak mozam da zabremenam bez razlika sto e jajcevodot otstranet deka bitno imam zdravi folikuli.ama jas ne veruvam ako nekoja znae kazete mi ...kissssssssss

ljubicicaaa -> RE: Знаци на бременост (23.8.2011 19:57:19)

здраво мамички
денес бев на гинеколог и ми кажа дека матката имала незнам неразбрав некоја положба која укажувала на тоа дека е мозно да сум [sm=nosecka.gif] но мн било рано да се види на ехо[sm=smiley13.gif] а ние имавме односи на 4.8 и после тоа имав како некое мало крварење една недела и сега пак минатата недела имавме редовно односи, дали може да да ми покаже на тестовите за бременост, [sm=rozacrtici.gif] , неможам да чекам до наредниот месец да видам дали ке ми закасни[sm=smiley36.gif]
и кој тест е најдобар, јас имам порано купувано од тие од 50 денари[sm=smiley2.gif]

*miki mami* -> RE: Знаци на бременост (23.8.2011 21:23:56)

Mislam super cek bese najdobar stavas edna kapka mokraca vo krukceto toj e 100% tocen

blaska -> RE: Знаци на бременост (30.8.2011 23:51:28)

zdravo sakam da ve prasam posle kolku dena otkako ke vi kasni treba da se prijavis na lekar za da mozat da utvrdat dali se raboti za bremenost ili za nesto drugo mene mi kasni 6 dena i napraviv test koj izleze [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] pozdrav

temjana -> RE: Знаци на бременост (31.8.2011 9:32:53)

честитки blaska[sm=bravo.gif] мене дефинитивно ми мириса на[sm=duda.gif], мислам дека после 7или 10 дена од доцнењето на месечниот циклус можеш да одиш на лекар, за донекаде сигурно да ти кажат. Ама јас бидејки немам искуство.... еве сигурно ке ти помогнат поискусните мамички. поздравв

miana -> RE: Знаци на бременост (31.8.2011 10:00:16)

Cestitki Blaska..ti posakuvam ubava i lesna bremenost

Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>