|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
14.2.2012 23:24:21   
eca10
Zdravo vi povtorno zenicki.Mene mi docnese nekolku dena i napravtv test i mi izleze negativen user posted image i si mislev deka ke dobijam,arno ama jas uste ne sum dobila,a veke ima 10-tina dena kako mi docni,i sega mi e strav da otidam vo apteka i da zemam drug test.Bidejki se plasam da ne izleze pak negativen.user posted image user posted image

(Одговор на членот alex_mo)
Непосредна врска до пораките: 1501
14.2.2012 23:54:07   
miana
eca 10 moja drugarka pravese tri testa koi ispadnaa negativni a taa sepak bese trudni a..Dokolku i voobicaeno ti kasni pa si dobivala ti si znaes..Dokolku prv pat ti kasni tolku dolgo ne e loso da si pojdes i na lekar toj ke ti kaze najdobro..Ti posakuvam user posted image  i mnogu radost

(Одговор на членот eca10)
Непосредна врска до пораките: 1502
15.2.2012 8:21:53   
dostickage
vcera bese 14-ti a denes 15-ti.Ke se prijavi nekoja so user posted image  ?
Ajde stiskam palci za vas.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1503
15.2.2012 10:09:33   
slatka87
Sekoj den ve citam i si naogam uteha so vas. Eve i ovoj mesec cekam utre mi e den za NEdobivanje :) pa ke vidime. Vi ja prakam seta sreka na ovoj svet.user posted image

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1504
15.2.2012 10:26:57   
Eva8
ova testovive izgleda ne im se vo red:)))), mene sega mi pokaza pak negativen, a veke mi kasni.na site ni kasni i negativni testovi imame.sto e rabotava?user posted image user posted image user posted image jas bi otisla i krv da davam ama mnogu se plasam od cinot na vadenje krv, pagam vo nesvest:) sega uste kolku ke treba da cekam?user posted image

(Одговор на членот slatka87)
Непосредна врска до пораките: 1505
15.2.2012 10:57:42   
slatka87
Koj znae Eva8 mozebi navistina ne se vo red.Ako imas redovna menstruacija i veke ti kasni a testot e negative najdobro e da go pobedis stravot i da otides da ti proverat preku krv ili direkno kaj ginekolog na pregled :)

(Одговор на членот Eva8)
Непосредна врска до пораките: 1506
15.2.2012 11:04:52   
JovanaJ
Eva8, neznam kolku dena ti docni ama ako se plasis od bockanje user posted image odi na ginekolog. Taka ke bides najsigurna...
Pozdravce i daj boze da ni se pofalis navistina so bremenost! user posted image

(Одговор на членот slatka87)
Непосредна врска до пораките: 1507
15.2.2012 14:15:39   
MinaBT
Здраво на сите најубави МАМИЧки, сегашни и идни!

јас сум нова на форумот, сакам сите да ве поздравам и да им честитам на уредниците на странат6а за прекорисната и преубавата идеја за ваков „сериозен“ форум..(сериозен велам, бидејки има многу форуми на многубројни страни, но има недолични кометари, невкусни шеги и слично, а некој навистина си има мака).
Јас релативно сум нова и во брачните водиuser posted image па со моето маженче,„интензивно работиме на случајот„user posted image и се надевам дека ке биде што поскоро. Инаку веќе 5 месеци сме целосно посветени, па што би рекла баба ми„кај е Господ, никој не е“. Бев на гинеколог пред да почниме, ги направив сите анализи, се беше во ред..редовно пијам и фолна киселина, па сега си чекаме и си работиме:)) бидејки малку сум „подебелка“ од вообичаено:))(ама не екстремно), почнав да идам и на нутриционист, за да ја намалам-колку толку за да немам проблеми после. Е сега имам една дилема, дали апчињаата за слабеење Slim line би можеле евентиално да влијаат на забавување на процесот на забременување? испив една доза во мегу време, па си викам да не си ја зафркнам работатаuser posted image
од срце ве поздравувам сите, само убави вести да си споделуваме, на сите се што ќе посакаме да ни се оствари, и да си ИМАМЕ најслатки бебуфчиња на цел свеееет...
Бацкааааа

(Одговор на членот eca10)
Непосредна врска до пораките: 1508
15.2.2012 14:24:38   
dostickage
Ne znam konkretno za slim line no sum protivnik na site tipov tableti za slabeenje.
Nikako ne preporacuvam hemija osobeno ne  vo preiod na pravenje bebe.
Super sto odis na nutricionist i ostani si dosledna na toj rezim sto sigurno dobro izbalansiran.
Drugo ama bas nikako.

(Одговор на членот MinaBT)
Непосредна врска до пораките: 1509
15.2.2012 14:35:35   
MinaBT
Фала ви многу на брзата реакцијааааuser posted image убав ден на сите...mwaaaaaaaaaaaaaaa

Непосредна врска до пораките: 1510
15.2.2012 15:26:40   
Melanija RR
Eva8 колку што пратам ти касни еден ден,или сум грешка?Ако не сакаш преку тест од крв,повториго за 3 дена а за на гинеколог ти си знаеш ама мислам дека е рано.
Немој да ме сфатиш погрешно важи и за другите,кога се почнува со обид за забременување често се случува да се измести циклусот и до 35 ден,но секое тело е индивидуално.Навистина ти посакувам user posted image и само опуштено

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1511
15.2.2012 17:57:25   
Eva8
Melanija srce, da eden den mi kasni, no vo princip mi e redovna.inaku kako sto razbrav koga pocnuvame da pravime vreme se poremetuva ciklusot ili?znaci do kaj 35 ti den bi trebalo da dobijam dokolku ne sum trudna.?da vi kazam najiskreno jas ne osekam nikakvi simptomi nitu za dobivanje nitu za bremenost, samo sto denes pocna malce glavata da me boli...aj ke pocekam uste nekolku dena, a vo meguvreme ke vi pisam.imame li nekoja nova trudnica da se prijaviuser posted image ajde oddamna nikoj ne pisal za nekoe novouser posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1512
16.2.2012 9:22:31   
Admin
Еве едно прашање од членката malo bebce.

Zdravo , imam edno prasanje :) Se somnevam deka sum bremena mi docni menstruacija veke 5 dena a i imam nekolku simptomi kako na pr: Mn me bolat gradite, imam bolka kaj jajnicite, a i mn se osekam poudueno vo stomakot.......Ali pred dva  meseca isto taka mi docnese 8 dena pa dobiv ali ne gi imav ovie znaci ....sakav da ve prasam dali ima moznost da sum bremena ?? Zedov test ali mislam deka e rano da go napravam se plasam :) Ve molam za mala pomos i odgovor pozdrav !

(Одговор на членот Eva8)
Непосредна врска до пораките: 1513
16.2.2012 9:25:20   
JovanaJ

ИЗВОРНА ПОРАКА: Admin

Еве едно прашање од членката malo bebce.

Zdravo , imam edno prasanje :) Se somnevam deka sum bremena mi docni menstruacija veke 5 dena a i imam nekolku simptomi kako na pr: Mn me bolat gradite, imam bolka kaj jajnicite, a i mn se osekam poudueno vo stomakot.......Ali pred dva  meseca isto taka mi docnese 8 dena pa dobiv ali ne gi imav ovie znaci ....sakav da ve prasam dali ima moznost da sum bremena ?? Zedov test ali mislam deka e rano da go napravam se plasam :) Ve molam za mala pomos i odgovor pozdrav !

Ako ti docni 5 dena testot bi trebalo da pokaze...jas do sega bi go napravila user posted image
Ajde napravi test pa spodeli so nas....ti posakuvam uspeh user posted image

(Одговор на членот Admin)
Непосредна врска до пораките: 1514
16.2.2012 11:06:28   
ljubavi
Vi blagodaram na site za sovetite no sepak jas moiteuser posted image ke vi vidam nekoj drug mesec user posted image i ajde cekame [sm=modricrtici.gif od ostanatite :) kako sto se molam za mene se molam za site vas .....znam kako e :PP .A sega eden pozdrav do MINABT i pod itno da zaboravis na sekakvi tableti za slabeeneje a pogotovo i tie sto si gi piela.... ne sakam da te plasam ama ne postoi nitu edna sto jas ja poznavam sto gi konsumirala tie apcinja da ne dobila problem so srceto za toa ti preporacuvam malce aerobik i polesna hrana i ke bides super

(Одговор на членот JovanaJ)
Непосредна врска до пораките: 1515
16.2.2012 11:47:42   
Eva8
sto se sluci ljubavi?dobi?jas da vi kazam veke nitu testovi pravam nitu se zamaram sto bide neka bide, inace mi docni, a nemam nikakvi simptomi:)

(Одговор на членот ljubavi)
Непосредна врска до пораките: 1516
16.2.2012 14:18:44   
MinaBT
@Ljubavi ti blagodaram mnogu...veke gi prekinav, samo sto sakav da prasham sto e i kako e, da ne slucajno nekoja od ans ima bilo akkvo iskustvo..pozdravce do site!!!

(Одговор на членот Eva8)
Непосредна врска до пораките: 1517
17.2.2012 11:01:47   
Eva8
dobivuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1518
17.2.2012 11:09:09   
Melanija RR
Eva8 мила ако ти е тешко исплачисе,нека мине денот од утре ќе видиш ќе бидеш ок.Не само затоа што така треба туку и зошто сама знаеш дека така е најдобро.Една голема user posted image до тебе

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Eva8)
Непосредна врска до пораките: 1519
17.2.2012 11:09:40   
dostickage
Da si zdrava i ziva,nisto strasno.
Mlada si , nemas prostor za razocaruvanje.Mnogu mala e verojatnosta da se zabremeni od prv obid taka da celoto vreme e pred tebe.
Jas bi ti rekla da ne se pritresuvas mnogu mnogu , tuku samo opusteno da si vodite ljubov.

(Одговор на членот Eva8)
Непосредна врска до пораките: 1520
17.2.2012 11:13:18   
Eva8
jas ne znam sto zgresivme, racunavme plodni denovi, se si bese po propis.ginekoloski sum zdrava, znaci problemot doprva treba d bide otkrien.sto li ke e ke vidimeuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1521
17.2.2012 11:18:11   
AnnaMolly RR
Леле, Ева, те молам немој да бидеш веднаш рзочарана. Ништо не сте згрешиле, нема никаков проблем.
Радувај се што сте здрави и прави и двајцата. Тоа што не си забременила од прва не значи автоматски дека имаш проблем!

Јас искрено ти посакувам брзо да забремениш, само без стрес! user posted image

Live and let live

(Одговор на членот Eva8)
Непосредна врска до пораките: 1522
17.2.2012 11:19:04   
Melanija RR
Полека полека тоа што си добила при прв обид воопшто ама воопшто не значи дека нешто не е во ред.Знам дека на почеток се ти е чудно,но еве кога ти ќе мислиш прочитај повеќе теми и ќе видиш дека не е се така како што сега ти се чини.Те молам не мисли на лоши работи,и те молам не се оптеретувај со симптоми,зошто многу ќе се оптеретиш и ќе си наштетиш а треба да бидеш што по рилекс.user posted image

(Одговор на членот Eva8)
Непосредна врска до пораките: 1523
17.2.2012 11:24:12   
Eva8
fala vi srcki

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1524
17.2.2012 11:25:17   
JovanaJ

ИЗВОРНА ПОРАКА: Eva8

jas ne znam sto zgresivme, racunavme plodni denovi, se si bese po propis.ginekoloski sum zdrava, znaci problemot doprva treba d bide otkrien.sto li ke e ke vidimeuser posted image

Eva8, nikade ne ste zgresile user posted image I ne znaci deka imate problem sto doprva ke treba da go otkriete. Imam pisano pogore deka zabremeniv na 9-tiot mesec, znaci posle 9 obiduvanja. Nemase nikakov problem, site ispituvanja sto bi trebalo da gi pravite za da utvrdite nekakov problem se pravat posle 1 godina nesupesni obidi. Ne se razocaruvaj, eden neuspesen obid ne znaci nisto user posted image

(Одговор на членот Eva8)
Непосредна врска до пораките: 1525
Страница:   <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?