niki -> RE: Теписи-модели, материјали, одржување..... (2.7.2013 11:27:58)
|
koj izmislil tepisi, zgresil sakam da mi gi vrati parite busav imame, posle 4 godini maki so nego, ne mozes da go usisas, ne mozes da go isperes bidejki koga ke se napolni so voda ne mozes da go mrdnes, a i ton prasok ke ti otide dur zapeni zatoa go stavivme vo spalna, zosto tamu ne jademe, ne pieme, ne vleguvame so cevli, ne rabotime nisto, samo se preslekuvame i spieme a moravme zaradi nego da kupime i jak usisivac vo dnevna mi stoi tepison, tenok polesno se pere, no pusto krem boja odbrav, pa se prlja brzo zatoa od godinava preku leto ke go vadam, merak se plockite em poladno em so edna metla i djoger se cisti za 10 minuti vo kujna imam teget i go mrazam se se poznava, posle sekoe jadenje/gotvenje treba da se usisuva i sekoja godina si velam ke go frlam vo detska e portokalov, ili potocno bese portokalov, ama so dete koe non stop nesto boi secka pravi e stanat crn i se tesam deka detevo mi porasna i deka sega koga ke trgne na skolo so obvrskite se pomalku ke si igra na pod pa ke im kazam cao na tepisite, ke gi frlam i nikogas poveke ne stavam
|
|
|
|