Snowhite RR -> RE: Од град или од село (10.9.2010 1:00:34)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: EciPeci ИЗВОРНА ПОРАКА: Mila na mama Во Скопје и тие од драчево и од Горно и Долно Лисиче и од Сопиште и од сите села велат дека се од Скопје па затоа се допрашуваат после а од градот? Ова е за мене смешно. Во Скопје, овие места што си ги навела се градски населби исто како и Карпош 1,2,3,4, Центар, Влае итн. Јас живеам во Лисиче, и сега замисли кога ќе одам во друг град и кога ќе ме прашаат од кај си, што да им речам Од Лисиче?[sm=smiley36.gif], нормално дека сум од Скопје. Не ми е јасно, зошто некој би се срамел да каже доколку живее во село. 99% од тие што живеат во Скопје и се удираат во гради дека се најголеми Скопјани, имаат потекло од село. Кај мене мајка ми е од струшко село - Збажди, а татко ми од прилепско - Забрчани. Јас сум горда на моето потекло, бидејќи, тоа е дел од околностите што ме направиле јас да бидам таа што сум. Многу сакам да одам на село и таму за мене е најгоооолемо уживање и опуштање. И син ми на негови 6 месеци си го однесов во село, иако многу ме предомислуваа. Те немало услови, далеку била Струга, лош бил патот бла, бла, бла. И свекрва ми е од Забрчани, од која фамилија е татко ти сигурно некој роднини ќе се изнајдиме или сватови?[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|