RE: менструален циклус (Целосна верзија)

Форум >> [Семеен живот] >> Семејно здравје

Порака

lili31 -> RE: менструален циклус (17.4.2012 10:30:36)

a da ve prasam jas nesto?posle poroduvanje krvaris do nekolku nedeli,(jas na pr 5 nedeli).........i koga treba pak da dobies?do sega nemam aber na menstruaciji,a maliot ima 4.5 meseci,do koga ke trae ova?[sm=smiley19.gif],jas pak mislam deka i zatoa nemozam da oslabnam [sm=smiley13.gi

Pepelaska * -> RE: менструален циклус (17.4.2012 11:24:00)

Не е ништо страшно еве ОВДЕ прочитај искуства на другите мамички

Snowhite RR -> RE: менструален циклус (5.6.2012 15:50:53)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR

08.01.2012

05.02.2012

Последно ова сум евидентирала, а последната ми беше на 03.05, а оттогаш уште ништо.. хмм, можеби треба да купам тест[sm=zmeden.gif]

vezilka RR -> RE: менструален циклус (5.6.2012 16:09:26)

[sm=smiley2.gif]..ете баш да видиме [sm=smiley1.gif]

mami2 -> RE: менструален циклус (19.6.2012 15:47:45)

Што пиете за одложување на циклус? Како за пред одмор прашувам[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Мaтичниот ми е отсутен, а не се сеќавам дали добро запамтив лани кога прашував ми рече да земам Primolut Nor, не памтам само колку дена пред почеток на циклус треба да почнам да ги земам.

Barbicki2 -> RE: менструален циклус (14.8.2012 12:40:08)

neznam ovoj pat so mi se slucuva,znaci mi dojde tocno na 30 dena,ama ovoj pat mnooogu mi tece uste prviot den,i toa kako partali mi izleguvaat,mnogu krv mi istece,spiev cel den vcera i se tresev celata mi se vrtese,dosega mi se nema vaka sluceno,a i plus zabelezav deka od ednata grada mi tece kako mleko ako stegnam,a citav deka ako imas pokacen prolaktin moze toa da se slucuva.Si vikam da ispitam hormoni,da vidam so se slucuva.

Pepelaska * -> RE: менструален циклус (14.8.2012 14:25:55)

И мене теткица денес ме посети, незнам само неккао многу ме мачи додека почне да тече, ме боли се , стомак, гради и одвај да проече, ако ссе напијам кафетин менструал си почнува нормално.
Ете зошто цела недела ми паѓал притисокот[sm=hudicek1.gif]

Maca25 -> RE: менструален циклус (14.8.2012 21:39:16)

после долго каснење, јас денес добив. стомак ме боли, ме кине, башка што ми е лошо и ми се повраќа, ми се тресе цело тело и крварам многу. камо да не морав да одам на работа, цел ден ќе лежев дома.

Barbicki2 -> RE: менструален циклус (15.8.2012 9:34:35)

e ajde sega kazete mi so e ova,znaci prviot den mi tecese premnogu,partali so ne tecese,vtoriot sredno,a deneska samo malce rozevo i crno,a inaku mi trae po 6 dena.Koga ke mi zavrsi odma odam na genikolog da vidam so e,a i hormonalen status ke si pregledam zosto zavcera mi tecese mleko od ednava grada edna kapka koga se stegnav.

Melanija RR -> RE: менструален циклус (19.6.2014 22:32:01)

За одложување на циклус примолут норт пиев пред 2 години, е сега за одмор ќе треба пак.Дали сега може да се земат без рецепт и ,не сум сигурна ги пиев 10 дена пред очекуваниот циклус така одприлика или грешка сум?

sandriana RR -> RE: менструален циклус (20.6.2014 10:27:11)

Melanija, Примолут Нор одат и на рецепт (30 и нешто денари) и без рецепт (117 денари).
А за пиење - може мислам 3-4 дена пред циклус, по 2 апчиња, ако не се лажам.

AneLav RR -> RE: менструален циклус (20.6.2014 10:34:21)

Пред да пиете било што мој совет консултирајте се со вашиот гинеколог. Јас еднаш пиев Примолут нор кога цикусот ми каснеше скоро 2 месеца ама за да добијам не за да го одложам. Има нова генерација на контрацептиви кои се пепишуваа баш пред одмори во лето и оние несакани дејства се сведени на минимум.

Melanija RR -> RE: менструален циклус (20.6.2014 12:45:55)

Штом се толку поефтинети ќе купам, додека одам кај матичен автобус 70 и рецепт 30 ете толку па ќе излезат [sm=jezicek.gif] ем нема да треба М да го оставам.Фала ви [sm=smiley1.gif]

AneLav RR некој со иста намена за одложување?

Страница: <<   < Претходна страница  5 6 7 8 [9]