Bitolcanka -> RE: "Бегате" или продолжувате да се карате? (26.5.2010 23:56:50)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepe Po priroda ne sum kavgadzika....Ama ako gledam deka nekoj so sila saka da me ubedi deka crnoto e belo ili da me obvini bez pricina...e togas ne popustam!!!!Ke si gi isteram rabotite do kraj iako mozebi krajot nema da mi se dopadne...Poubavo glasno da se karas,otkolku tivko da licemeris.... Тука некаде сум и јас. Гледам да избегнам кавга, помолчувам кога ќе видам дека имам работа со тежок човек (тврдокорен, инаетчија, насилен), особено ако е подалечна личност, ако темата не ми е толку важна и ако знам дека со кавга ништо нема да добијам. Исто и пред лица од кои зависам за нешто, помоќни се на некој начин од мене... Но кога без причина сум нападната, навредена, повредена, обвинета ... кога ќе ми зназнат на нога ... е тогаш не попуштам дефинитивно !!! Ако треба и цел ден ќе објаснувам, дебатирам, докажувам - хахахах Дечко ми најдобро знае каква сум кога сум [sm=hudicek1.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] Искуството и животот ме научи да не попуштам како порано. Колку повеќе попушташ на глава ти се качуваат и будала те прават.
|
|
|
|