babyhope -> RE: Прегнил инекции (28.2.2013 14:47:11)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope Adelle јас не примив Прегнил пред пункција, примив едни поскапи инекции -Ovidrel кои не се уринарни и не се покажуваат на урина. Затоа на 9 од трансфер + 5 дена од примањето на оваа инекција се 14 дена, што нема врска со исходот на user posted image user posted image Adelle: Ovitrelle или Ovidrel се исто како Прегнил, само се појаки и затоа се дава 1 Овидрел инекција, или 2 Прегнил (најчесто). Се покажуваат на урина исто како и сите такви слични инекции. Ова е од еден словенечки сајт, на македонски не можам да најдам. Тест за бременост Ако правите тест за бременост преку крв или урина, по употреба на Оitrelle и по десет дена после тоа , може да се појави лажно позитивен резултат на тестот. Ако не сте сигурни, разговарајте со својот лекар. Еве и од англиски нешто: Ovidrel е генетска направена форма од хуман хорионски гонадопропин (hCG) кој се користи за да предизвика овулација кај жените кои се ставени на третман за неплодност. Ovidrel се дава како субкутана инекција и доаѓа во измешан шприц. Овулацијата обично се случува помеѓи 36 и 40часа откако Оvidrel ќе биде ставена. Кај жени кои се подложени на инсемеинација (IUI), постапката се врши 38-40 часа по Оvidrel инекцијата. Кај жени подложени на инвитро IVF, јајце клетката се извлекува приближно 36 часа после Оvidrel инекцијата. Ovidrel ќе предизвикауринарниот тест за бременост да биде позитивен. Затоа, ако сте земале ovidrel, не треба да се направи уринарен тест за бременост најмалку 12 дена по инекцијата, за да не добиете лажно позитивен резултат. Ова е конверзацијата моја со Аделе. Јас ги примав овие инекции после [sm=rozacrtici.gif] но на крај кога изреагирав дека не можам на секои 5 дена да давам по 50 еур, др. ми рече па добро купи прегнил [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|