Sara -> RE: Припрема за породување (15.11.2009 13:29:37)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Весна Милички, ве молам вие што се имате пораѓано во Чаир советувајте ме кога да идам на ЦТГ и која всушност е постапката. Треба ли телефонски да се закаже кај одреден гинеколог (и дајте некоја препорака кој)? Знам дека Еца некаде попатно спомена нешто вакво, ама не ми текнува во која тема. Лека полека ми се билжи редот од рингерајсктата листата, а некако не сум сигурна што треба да правам околку ова прашање [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Весна исто и од мене имаш препорака кога ќе одиш на цтг има листа со распоред на денови кој ден кој доктор е на смена за прегледите зборам, и отиди кога е д-р Јегени на смена, т.е. тој е скоро цел ден таму, така да не е тешко да го најдеш. Кога ќе го направиш прегледот кај него ехо цтг и слично прозбори со него ако сакаш тој да те породи па ќе се договорите нешто сигурно. Јас требаше да одам на закажан царски па лесно беше да се договорам, но сигурна сум дека и со спонтан пораѓај нема да има проблем, како и да е сите доктори таму што ги запознав беа супер и нема да згрешиш кој доктор и да те пораѓа, стручни се сите немам зборови. Ако веќе почнеш да одиш кај некој друг спомни го тука на форумов ако го знаеме ќе ти кажеме искуство со него. Поздравче и со лесно, само биди позитивна.
|
|
|
|