niki -> RE: Дали лугето се менуваат? (7.1.2013 21:34:20)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: JovanaJ E pa eve ajde da trgnam od sebe. Smenet e mojot nacin na zivot, razmisluvanje, dejstvuvanje od pred nekoi 5-10 godini. Na ovoj nacin veruvam 100% deka site luge se menuvaat znaci sme podlozni da reagirame na site promeni okolu nas. Nuzno se menuvame, da ne recam prinudno.... No moram da naglasam deka generalniot (ili neznam kako poinaku da go kazam) karakter vo sustina nemoze da se smeni. I nie kaj lugeto najcesto ne gi zabelezuvame onie sitni promeni koi sto im se slucuvaat i se koncentrirame kon krupnite karakterni promeni i zatoa dobivame vpecatok deka lugeto ne se menuvaat. Znaci i mojot karakter ne e smenet, i mnogu luge sigurno me dozivuvaat kako ne promeneta, ista. No samo jas znam kolku sum vo sustina promeneta i koi raboti tocno mi go promenile nacinot na zivot ili odnesuvanjeto. No sustinata na ona sto sum jas e ista: buntovna, tvrdoglava, ponekogas sebicna...(samo losite gi navedov). E sega ako barame da lugeto se smenat zatoa sto nie sakame ili zatoa sto nie smetame deka gresat toa moze i nikogas da ne sluci. Ama i vo toj slucaj ne znaci deka sepak ne se promenile vo drugi aspekti od nivnite zivoti. vaka mislam od pocetok do kraj inaku ic ne gi mozam lugeto sto ocekuvaat od sekoj nekoj da se menuva po nekoj niven terk, znaci ako me prifakas prifati me, ako ne ti odgovaram najdi si nekoj koj e po tvoi merila, nemoj da me maltretiras so ocekuvanja koi nit imam namera nit sakam da gi ispolnuvam
|
|
|
|