Gwendolin
|
Зарем има такво нешто што се вика сон? . Оф си се смеам а ми се плаче. Eli07 предлагам да ги запознаеме бебушките па може заедно ќе врзат 2-3 часа сон. А цуцава моја едно време си спиеше, додуша заспиваше кај 1 по полноќ ама спиеше до 8-9 сабајле без будење со тоа што преку ден не спиеше воопшто. Сега има 4 и пол месеци и не сака да заспие ни под разно. Па мислам дека пробав се, од нишкање во различни положби (вреска), нишкање во релаксатор (вреска), пеење песнички (ми покажува понекогаш среден прст, па на цела мака се смем)...пробав со музика од детска до класична. тивка, гласна, секаква, темно, тишина, чајче пред спиење, оставање сама во креветче... не ми текнува што се не пробав. Резултатот е ист - или плаче или ќе зјапа насекаде низ соба па ќе се смее и на крај пак ќе плаче ако ја игнорирам и не ја играм. А пробувам преку ден да ја играм за да се измори...јок. Пробав да не ја играм толку да не е хиперстимулирано детево па да не заспива од преуморена...и тоа јок. Не бре брате не спие до кај 4-5 сабајле и кога ќе заспие се разбудува со вртење на главчето и плачење на секои 15-20 мин. Понекогаш ми заспива во раце на цицање, ама само да мрднам, ќе се разбуди и толку. Порано со цицање заспиваше и со светло и музика и зборување, сега навечер ни со цицање не сака, ми ги турка градите и се турка од мене. Лажачка цуцла не сака...е не знам што друго, а рано и е за запчиња, не ги чеша непцата, па ниту грчеви има. Стварно не знам, се мрднав тотално, цела ноќ во раце ми е, сами живееме, помош од никој немам, а мм кутриот по 12 часа на работа е, па навечер место да одмара, станува понекогаш да ја држи за да јадам например . Оф се изнапишав, ама и да нема совет што да правам, барем кажав на некому...и тоа со лева рака сум напишала се , зашто на десна се потпира и цица.
|