|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Козметика против комарци?
14.6.2010 15:27:41   
elle
јованка и srnicka фала за информациите

Само едно нешто е поубаво од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш МАЈКА

(Одговор на членот srnicka)
Непосредна врска до пораките: 26
18.6.2010 14:04:00   
brineta88
Јас вчера бев кај матичната и таа ми го даде овој гел против комарци и добар е вчера го намачкав и не го каснаа. Инаку е 150 денари
user posted image

Women were made from a man''''''''''''''''s rib, not from his head to be superior, not from his feet to be walked on, but from his side to be equal, from under his arm to be protected and from next to his heart to be loved...

(Одговор на членот elle)
Непосредна врска до пораките: 27
19.6.2010 11:13:25   
fantom
Jas vcera po konsultacija so aptekarot,kupiv autan sprej za deca i vozrasni i demek nemalo problem za koristenje a mu napomenav deka bebinjata se 8 meseci...I na deklaracijata navistina nisto ne pisuva,ama koga ja odlepiv na italijanski si pise deka ne se preporacuva za deca pod 2 godini..Pa me interesira ke mozam li voopsto da go upotrebuvam ovoj sprej ili da ne rizikuvam?kakvo e vaseto iskustvo?Inaku mnogu ubavo mirisa user posted image

(Одговор на членот brineta88)
Непосредна врска до пораките: 28
19.6.2010 11:31:34   
brineta88
И јас прво зедов аутан исто по препорака на аптекар, ама го вратив бидејќи пишува за деца над две години и  не сакав да му ставам
Вчера зедов цитрогала гел по препорака на педијатар и тој е на база на природни состојки.
Сигурно производителите не напишале за џабе да не се користи за деца под две години.
Тоа е мој совет па сега ти како сакаш

Women were made from a man''''''''''''''''s rib, not from his head to be superior, not from his feet to be walked on, but from his side to be equal, from under his arm to be protected and from next to his heart to be loved...

(Одговор на членот fantom)
Непосредна врска до пораките: 29
11.7.2010 2:10:53   
biljanaM
секоја вечер се мачкаме со оff спрејот против комарци...фала богу немаме проблеми бегаат ко луди само ќе те намирисат и си заминуваат...user posted image

Ил смо само ту због рамнотежа меџу звездама.....

(Одговор на членот brineta88)
Непосредна врска до пораките: 30
16.7.2010 10:16:57   
Medo
А дали некој пробал на компјутерот да пушти анти-москито (anti-mosquito) програмче или пак фајл во winamp??? Тоа е звук на многу висока фреквенција што човечкото уво не го регистрира. Јас имам такво мало апаратче што работи на сончева енергија и функционира. Мислам дека на ист принцип е како и она на Chicco што чини околу 900 денари. Вака нема да ве чини ич. Само најдете го на интернет user posted image

(Одговор на членот srnicka)
Непосредна врска до пораките: 31
16.7.2010 10:35:31   
niki
Неодамна слушав еден педијатар на една српска телевизија кој препорачуваше да се користат течностите против комарци што се ставаат во штеќер и дека биле побезбедни од било која козметика.Посебно кога се работи за бебиња никако козметика. 
Во стариот стан на сите врати и прозорци имавме мрежи кои се спуштаа и собираа како ролетни и подобар и побезбеден изум против комарци немам сретнато.
Сега користиме течност во штеќер, ама кога ќе уклучам, кога заборавам така да ни се случува да се разбудиме искасапени, но за среќа никој нема алергии па преживуваме. Козметика никогаш не сум користела.

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот Medo)
Непосредна врска до пораките: 32
16.7.2010 10:36:37   
arh_diz
Tuka nema nitu muvi nitu komarci bar za toa mirni sme

Биди тоа што си

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 33
16.7.2010 10:46:34   
melody
Jas navistina neznam kako da se spravime  so komarcite, muvite, musickite i sto li uste ne sto imame tuka.Aj vo stanot ok e ne otvarame prozorci osven od sabajle za luftiranje taa ima mreza na krevetot i nekako se tera,no za nadvor strasno e da bides izlezen vo okolinava posle 19 casot.Vcera izlegovme da se prosetame so maz mi i kerka mi ,a be luge namesto da se setam jas se cesav.Imame edni sitni tuka musicki gi vikaat maslinki koga ke te kasnat kasnatinata e mala, no tolku cesa sto se pravi rana i pominuva posle nekolku dena.Za nas ke kupime nesto protiv komarci ,no se mislam sto za kerka mi i prva prilika koga ke odime vo grad ke gi posetam aptekive  da vidam sto ke najdam prvenstveno za nea ,a posle ke mislam za nasuser posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 34
2.6.2011 23:36:32   
mami2
Користам Занза но, откога е родено големово, ефикасен препарат е. За него од лани купив Аутан јуниор, се е во ред, нема алергии, осипи и сл., плус во спална има и апаратче на ултразвук.

Мене ми прашање дали има некој кој купува препарати на Chicco Zanza no, ама во странство. Кај нас нешто ми е сомнително, на ниеден од препаратите нема датум на производство, отпечатен на амбалажата, термо печат, како ли се вика, а е италијански производ??
Има само на декларацијата на македонски јазик ама неа ја лепи увозникот и дистрибутерот, па може да пишува што му одговара. А во муабет во аптека ми рекоа дека ги повлекле сега цела линија, ама ќе донесат веднаш. Се прашував да не прелепуваат нови декларации само со нови рокови на употреба.
Ако има некој купено од странство, нека провери. Ми доаѓа и во некоја инспекција или телевизија user posted image да се јавам, зашто сепак тоа е нешто за бебиња.

(Одговор на членот melody)
Непосредна врска до пораките: 35
3.6.2011 9:00:22   
anedespo
Jas sum koristela edinstveno aparatcinja za vo struja (ne znam na koj proizvoditel) .  Nekako mi e sube da stavam takvi hemikalii na malo bebe.

(Одговор на членот mami2)
Непосредна врска до пораките: 36
3.6.2011 9:33:36   
Maca25
јас до сега со ништо ја немам мачкано ќерка ми, ниту пак сум користела некое средство за во штекер или сл. за дома. Лани го направив следново: во неколку саксии насадив босилек, го ставив покрај прозорите и на тераса, ем ми се најде за во сосови, ем со својот мирис ги бркаше сите летечи буби. Ќе видиме оваа година како ќе биде со комарци, може само за во дневна да купам апаратче за во штекер.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 37
3.6.2011 9:55:51   
AnnaMolly RR
Јас од мирисот на Аутан се истурам од повраќање. Користам само Раид за во струја и лани летоска ниеден комарец не не касна, а цело време со отворена врата од тераса бевме. Го препорачувам.

Live and let live

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 38
15.6.2011 15:25:33   
penelopa
И ние земавме Раид за во штекер не дека има инсекти чисто превентивноuser posted image
Еве вакво: user posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 39
16.4.2013 17:18:33   
acemace
Doaga sezona na komarci pa me interesira dali nekoj ima postaveno komarnici doma, kakvi, kolku cinat i kako ste zadovolni, pisete

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 40
6.5.2013 16:15:17   
Ring
Ovie denovi bevme poveke nadvor i primetiv deka pocnala sezaonata na komarci i musicki
Lani ne koristevme nikakva kozmetika protiv komarci, ne znam dali nemase tolku ili ne ne kasaa user posted image user posted image user posted image
E sega da mi kazete kako ste zadovolni od toa na Ciko ili Autanot?
Koe e podobro i ne mirisa gadno ?

Your children will become who you are...so be who you want them to be !

(Одговор на членот acemace)
Непосредна врска до пораките: 41
11.6.2013 8:50:38   
Felly RR
Дај препорачајте нешто пртив комарци - и за во штекер, и нешто како спрејче. Што користите и како сте задоволни?

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 42
11.6.2013 8:53:57   
katerinceb
raid za vo soba...

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 43
11.6.2013 8:57:03   
sandriana RR
Стар лек против комарци - босилек истриен на телото.
Хемикалии може се ефикасни, но јас сум скептик и за штекер систем, и за често мачкање со средства.

(Одговор на членот katerinceb)
Непосредна врска до пораките: 44
11.6.2013 9:04:46   
Calypso
Босилек и лук се најефикасни средства против комарци. Велат ако јадеш лук, нема да те касаат. Имаме апаратче за во штекер, со течност, имаме и таблети, ама избегнувам такви средства. Синко не го мачкам со ништо. Имам и Аутан стик и Бекутан спреј против убоди. Не се нешто особено ефикасни, барем кога бевме на море не се покажаа во најдобро светло. Ни Раидот не помогна таму, навечер пред спиење ќе ги утепавме сите комарци што ќе ги видевме во соба, и после раат се спиеше. Инаку, не. Мислам дека све живо мутирало од ова прскањево, демек против комарци. Којзнае што прскаат.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 45
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2]
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?