Огноотпорни садови (Целосна верзија)

Форум >> [Семеен живот] >> Совети за домаќинки



Порака


ripce -> Огноотпорни садови (10.5.2010 11:56:55)

Имате? Готвите во нив?

Јас имам и ги добив од свадбата, ама не сум готвела во нив... некако ми е страв, страв кој потекнува од неискуството во кујната.





profesorica -> RE: Огноотпорни садови (10.5.2010 12:08:48)

имам неколку, ги користам за во рерна кога печам копмпир или ориз, мусака и слично.

доколку не сакате незгоди во кујната ставете го садот со јадењет во ладна, НЕ ВО ЗАГРЕАНА РЕРНА




matushka -> RE: Огноотпорни садови (10.5.2010 12:22:51)

I jas za svdbata dobiv 3 'ognootporni sadovi' od koi 2 mi eksplodiraa[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
edniot dodeka pecev nesto vo rerna, pukna i celo jadenje se rastece vnatre, a drugiot majka mi go pokisnala so voda i go stavila vrz zagreana ringla i se rasprska na site strani. Taka da sega gi koristam samo za serviranje koga imame gosti.




profesorica -> RE: Огноотпорни садови (10.5.2010 12:27:26)

епа и на жената на колегава и се има десено слично нешто.значи го извадила јадењето од рерна и го ставила врз шторетот и пукнал цел сад.но најверојатно бил сеуште усвитен шпоретот или евентуално врела ринглата




matushka -> RE: Огноотпорни садови (10.5.2010 12:30:24)

Da, da, na zagreana ringla go stavi i prsna staklo na site strani.  Sreka sto ne se isposekovme.




Medo -> RE: Огноотпорни садови (10.5.2010 12:34:30)

Советот што го даде Професорица го практикувам и јас. Значи, прво го ставам садот во рерна, па после ја уклучувам. Исто така, кога ги вадам така усвитени, никако на рингла, туку на подметач од слама или дрво. Не сум имала проблем до сега [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Snowhite RR -> RE: Огноотпорни садови (13.5.2010 1:28:14)

Исто така ако рерната е загреана, садот не го ставајте ладен, јас на пример најпрво го припремам јадењето на рингла, потоа го ставам во садот и така малку загреано во рерна и нема проблем. Значи распрснувањето настанува затоа што има голема разлика во температурата на рерната и на садот




Страница: [1]