Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 1.10.2014 13:09:11
sandriana RR
luna, особено ако ова ти е прва бременост, немаш место за паника. Се додека болките не бидат на еднакви интервали, со постепено зачестување и појак интензитет, не се вистински. Значи, отприлика да ги чувствуваш на 20тина минути, па на 15минути - со траење од 10-20 секунди. Нема шанса да не ги препознаеш кога ќе дојдат. Тоа што чепот е паднат, значи дека си близу, но не мора да значи дека тој или следниот ден треба да се породиш. Ако имаш со кого, излези, шетај колку можеш подолго и не размислувај за чинот што следи И секако извести не како се одвиваат работите, има ли нешто ново денес?
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 7.10.2014 9:44:12
Melanija RR
Karma како сте?Се гушкате ли?
RozeSk 01.10.2014 VAGA2 13.10.2014 bejbe 21.10.2014 Karma 27.10.2014 и 27.10.2014
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 14.10.2014 1:26:58
bejbe
eve me i mene ocekuvam nekakvi bolki ama gi nema. Go custvuvam bebusot kako kloca od sto mu e tesno utre sme na kontrola i zdravje ke vidime sto ke ni kazat ve pozdravuvam mamiiiiiiiiiiii
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 14.10.2014 22:02:31
Melanija RR
bejbe сака да се гушка со мама
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Yana 09.11.2014 miss_sunshine 11.11.2014 Matea25 15.11.2014 majmunce 26.11.2014
Yana 09.11.2014 miss_sunshine 11.11.2014 Matea25 15.11.2014 majmunce 26.11.2014
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 9.12.2014 6:11:12
lusy
Eve me i mene so nadminat termin. Vcera mi padna cepot i od sabajlevo imam kontrakcii na nekoi 5-10 min no ne se mnogu jaki ne traat podolgo od 20 sek. Ke odam na ctg, pa ke vidam sto ke mi kazat.
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 9.12.2014 13:06:19
Melanija RR
lusy со лесно и набрзо ќе се
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 9.12.2014 14:04:46
Gardenia
lusy што убаво,набрзо ќе се гушкаш со бебуш ,и јас сакам така од дома да ме фатат болки ,Инаку мене овие денови насабајле пред да станам ме грчи доле ниско,како некои предменструални болки и ме наболува грбот и половината,сигурно бебуш се поместува надоле па затоа така ме боли од време на време.Во четврток сум на прво цтг па ќе видиме до каде сме
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 9.12.2014 17:13:07
caciana
ИЗВОРНА ПОРАКА: lusy
Eve me i mene so nadminat termin. Vcera mi padna cepot i od sabajlevo imam kontrakcii na nekoi 5-10 min no ne se mnogu jaki ne traat podolgo od 20 sek. Ke odam na ctg, pa ke vidam sto ke mi kazat.
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 15.12.2014 11:12:45
Gardenia
Има ли некој што е за овде,да се тешиме .Како сте последниве денови? Мене до петок ми е термин,ама бебе абер нема засега,во четвртокот бев на првото цтг и др вика дека е супер,на ехо ме гледаа има доволно плодова вода,а постелката е втор накај трет степен зрелост,па за една недела т.е во четврток на контрола пак.Инаку одлучив да се пораѓам во Чаир,сакам да се видам со др Георгиев дали ќе сака да ме води и да ме породи,леле не сум исплашена,само повеќе возбудена и многу сум чувствителна,само еден збор да ми се рече настрана абе почнувам да плачам,мм се чуди ,а ваму се правај јака ама изгледа последните денови си го прават своето
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 15.12.2014 11:24:18
Mihaela 2010
ИЗВОРНА ПОРАКА: Gardenia
Има ли некој што е за овде,да се тешиме .Како сте последниве денови? Мене до петок ми е термин,ама бебе абер нема засега,во четвртокот бев на првото цтг и др вика дека е супер,на ехо ме гледаа има доволно плодова вода,а постелката е втор накај трет степен зрелост,па за една недела т.е во четврток на контрола пак.Инаку одлучив да се пораѓам во Чаир,сакам да се видам со др Георгиев дали ќе сака да ме води и да ме породи,леле не сум исплашена,само повеќе возбудена и многу сум чувствителна,само еден збор да ми се рече настрана абе почнувам да плачам,мм се чуди ,а ваму се правај јака ама изгледа последните денови си го прават своето
Lelee Gardenia pa ti epten si pri kraj...ajde ajde ke pomine i toa,ne mu se sekiraj i ne se plasi,samo pozitivni misli Ajde pa ubavi vesti da cueme denovive
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 15.12.2014 12:50:42
Bethany
Гардениа, значи минути се буквално во прашање кога ќе дојде денот Д? :) Нормално е да си посебно емотивна, па не е мала ствар, сега емоциите ти се испомешани до максимум, и возбуда и страв, исчекивање, неизвесност... Пробај да се опустиш колку што е можно повеќе, да бидеш спремна и опуштена кога бебето ќе дојде на свет. Ти посакувам најлесно породување на цел свет, па се читаме наскоро во форумот бебе.
< Поракaта ја уредил Bethany -- 15.12.2014 12:51:14 >
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 21.12.2014 11:40:48
Ki4iko
gardenia до каде си, дали се израдува со бебе во рацете ? . инаку јас мака мачам со киселини во желудникот.Ама ништо не помага .Спиењето почна да ми станува мачно,почнав и со седење да спијам.имам уште 5 недели до денот ,ама едвај чекам да дојде бебенцето дома
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 14.1.2015 14:10:22
Ki4iko
Изгледа останав уште јас тука . Ајде труднички женички како сте овие последни недели? ЈАс имам уште 14 дена до датумот.Деновиве за прв пат имам и отоци на нозете, па се масираме дома со мажето . А овие последни денови навечер имам и силни болки долу внатрешно чувствувам ако бебето да е многу ниско а и болкиве траат по 3-4 часа и толку . А цтг не мрднува ,не покажува болки, има доволно плодова вода.Не знам што значат овие болки што ги имам, а и бебево е премногу раздвижено.Ако има некој со слично искуство,баш сакам да знам што значат овие болки како јаки менструални веќе неколку дена.
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 14.1.2015 14:13:03
Melanija RR
немам искуство со предпородилни болки но по логика оди накај надоле се спрема но што има и доволно вода е си седи уште
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 21.1.2015 10:14:13
Ki4iko
Уште 1 недела до терминот,а јас со менструални болки и докторката на вагинален преглед забележа отворена 2 цм. Едвај чекаме ,овие последни денови од бременоста се најдолги
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 21.1.2015 10:26:02
Malecka23
Ajdee uste malku sitno brois:).Samo bi ti preporacala sega i pokraj vremevo sto e vakvo mnogu da setasmin po eden cas dnevno.POmaga vo otvaranje vo poroduvanje vo se a i ti kolku tolku ke se olabavis i nema da mislis a poroduvanje pa vremeto pobrzo ke ti mine.Stiskam palci sto pobrzo da se guskate so bebusot i se da bide ko sto treba..I da navistina poslednite denovi se dolgi ko godini ama zatoa pa se malku taka da izdrzi:)
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 21.1.2015 11:03:55
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ki4iko
Уште 1 недела до терминот,а јас со менструални болки и докторката на вагинален преглед забележа отворена 2 цм. Едвај чекаме ,овие последни денови од бременоста се најдолги
Ki4iko и јас со тебе едвај чекам, дека си бевме тука некаде со термин и некако преку тебе се поистоветувам и јас :) Со лесно нека ти е само, те чекам да пишеш обавезно!
RE: Последните недели, или денови пред пораѓај 21.1.2015 11:21:39
Ki4iko
Ситно ,ептен уште една недела по термин .Со мразов надвор тешко јас дека ќе шетам ,туку кажувајте други начини за полесно отварање,јас знам за секс, урми и ананас.Движење низ дома ,со детево (5 години) нема баш одмор
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.