LoveableMe RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00 Devojki denes bev na pregled mi pravea 4D ama vaka se izgleda dobro samo minimalen septum koj rece deka ne treba da pravi problem zosto bil 3 koma nesto rece, od 4 nagore veke moze da smeta, doktorot se cudi se izgleda odlicno, a rezultat nema. Mi rece saka da mi pravi histeroskopija posle dobienoto za da vleze so kamera i da vidi sto e problemot. Sakav da prasam toa ne odi preku fond, vo Sistina mi rekoa deka e 75 000 den, a na klinika da pravam e problem zosto saka mojov doktor da go najde problemot, offf sto da kazam. Poveke me plasi sto se izgleda dobro, a rezultat nema. Koj pravel histeroskopija neka mi pise za postapkata. Tazna sum. ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR butterfly 00, незнам како грешат со редот, потрено е хистероскопија па и лапараскопија посебно пред ИФВ.Тоа што несмета сега незначи дека нема.Обавезно хистеро ,но на приватно е скапо а во државна не е ни 2.000 доаѓаш сабајле и си одиш попладне. Ако не си можност па кажи му одам на државно,да не бидат наметливи сакал он па ако сакат нека ги намалат огромните суми ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00 Melanija RR fala mnogu jas gi procitav postovite od Histeroskopija, me gledase na 4D i sega se vide nekoj minimalen septum, neznam kako do sega na obicno eho ne mozese da se vidi. Mi rece ne laparaskopija, samo predlozi da se napravi histeroskopija. Sumite navistina im se ogromni. Mi rece deka ova ne trebalo da bide precka IVF so blastocisti da ne bide uspesno. Zatoa insistira tolku da se ispita matkata. Rece koga ke napravime histeroskopija bukvalno se vnatre i se ke vidime. Neznam treba posle nova godina da pravime odma posle ciklusot pa so Gospod naprad. Daj boze da e uste ova i ovde da zavrsi veke da mi se izraduva dusata da zabremenam. ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Jas bi ti preporacala da odes da napraves na gak histeroilaparoskopija mnogu e poevtino inaku jas sum prokrvarila oti e imalo ovulacija a I drugo ako praves na gak laparoihisteroskopija jas bi ti go preporacala dr trajkovski ke ti go dadam I negoviot mob vo pp utre ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful butterfly 00, јас правев хистероскопија заради септум. Тоа дали е мал или голем може само така да се види, а сум чула и дека расте во тек на бременост, така што муабетот дека е мал не значи дека нема да прави проблем. Апсолутно нема правила, но јас мислам дека треба да се отстрани, и затоа го отстранив и кај мене. Е сега, за трошоците - јас правев во Систина, но не беше толку скапо, а бидејќи беше лани, искрено сум заборавила и колку беше. Мислам околу 700е. Во секој случај, ако не сакаш на приватно, не може он да те уценува - кажи му дека не ти одговара цената и дека сакаш на Клиника. Ако докторот па до толку сака тој самиот да го лоцира проблемот, тогаш нека понуди попуст Не се секирај, тоа се едноставни постапки и не дека на државно не ги прават коректно. Само провери со некоја од рингерајките за кај кој доктор да одиш. Ајде, со лесно, следната година е наша
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 31.12.2013 11:32:22 >