Melanija RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: renii Здраво, Ме интересира дали имал некој искуство со мала раничка на грлото на матката? Дали може тоа да има некакво влијание на раѓање на дете/ проблеми при бременост или зачнување? Супер ќе биди ако споделите некое ваше искуство за оваа тема. Поз. ИЗВОРНА ПОРАКА: mommy_angels јас имав и совет на лекарот беше ласерски да се оќтстрани за да превенираме дека треба допрва деца да раѓам. Така и направив и еве фала му на бога 6 години подоцна се е ок ИЗВОРНА ПОРАКА: niki pred poveke od 10 godini, ne se ni sekavam koga tocno, mi bese otkriena ranicka na grloto na matkata, i togas pap testot pokaza promena na kletki, cin 1 i HPV, na tipizacija vo MANU dobiv rezultat nedovolno prisustvo na virus za da bide tipiziran, a biopsijata koja mi ja pravea ne pokaza nisto, stavav interferonski vaginaleti, i zemav vitaminska terapija za pojacuvanje na imunitet i po tri meseci nemase cin no ranickata ostana i ponatamu da postoi iako so godini potoa imav uredni pap testovi nekolku godini podocna rodiv dete koe bese zacnato vtoriot mesec stom pocnavme so obidi, uredna bremenost, prirodno poroduvanje vo termin, zdravo dete, nikakvi problemi sega veke dolgo vreme ginekologot ne mi ja spomnal ranickata, redovno odam na kontroli, pap testovi uredni, se vo red, da ne se podrecam spored moeto iskustvo ne e precka za nisto, no sekako na kontrola kaj ginekolog mora da se odi i da se sledat negovite instrukcii ИЗВОРНА ПОРАКА: JovanaJ ИЗВОРНА ПОРАКА: renii Здраво, Ме интересира дали имал некој искуство со мала раничка на грлото на матката? Дали може тоа да има некакво влијание на раѓање на дете/ проблеми при бременост или зачнување? Поз. Jas imam ranicka na grloto na matkata i togasniot moj ginekolog mi predlozi da ja otstranime laserski vo negovata privatna ordinacija (a inaku rabotese na dve mesta privatno i drzavno, togas ne bese sredeno so tie raboti) za sto mi pobara pogolema suma na pari. Poradi nedoverba vednas se konsultirav so specijalisti od ginekologina Cair i Sistina i site drugi doktori mi go potvrdija sprotivnoto deka nema potreba da se resava se dodeka ne pravi problemi t.e. se dodeka PAP testovite se uredni. Zanci ranickata ja imam poveke od 10 godini, i ne mi pravi nikavi problemi. Imam rodeno edno dete i sega sum vo rana bremenost so vtoro. Znaci ako ranickata sama po sebe ne predizvikuva cesti infencii, losi PAP testovi ne treba posebno da se tretira, taka mi bese objasneto.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
(Одговор на членот virgo)
|