Ninicka2
|
Mili ringerajki... Sum pisuvala vo temata vestacko oploduvanje... Vo Juli ,minatata godina ostanav bremena so ivf, kaj dr.Petanovski vo Remedika....na srekata i nemase kraj....se do 20 ta nedela koga na skriningot otkrija ,,hidro torax,, kaj beveto, voda vo plukata. Togas pocna nasiot pekol, koj traese tri meseci...agonija, placenje, strav, bolnici,intervencii, amniocintezi,vadea voda odplukata na bebeto, preku mojot stomak....i sto uste ne...No vo Mk.veke nemase sto da se napravi, pa zaminavme vo Belgrad, so nadez deka ke go spasime naseto najmilo...Posle vtora intervencija nabebeto(in utero. Posle vtorata intervencija, dobiv visoka temperatura i ne go osekav moeto milo da mrda. Me pregleda doktor i samo glasno izvika ,,SESTRO SALA!!,, Neznaev sto se slucuva,me odnesoa na hiten carski....mnogu raboti se iskomplicirale za vreme na operacijata...vnatresno krvarenje, abrupcija na postelkata i niz site organi voda i krv...idvaj me spasile, no ne uspeaa moeto bebence :( :(:(....pekolni bea i denivute posle carskiot, depresija, bolka, peaznina, cuvstvo na vina,inekcii,lekovi, bolnicki kreceti celi dve nedeli....gi izgubiv bebeto vo 7mi mesec, 3kg,i 50sm. Ova se sluci na 13ti Fev.2016... Pretesko mi e, no voopsto ne se plasam povtorno da zabremenam...odvaj cekam povtorno da imam stomak, da ogo isekam kako mrdka i da se rsduvam na denot koga ke mu gi vidam ocinjata. Bolkata pi moeto orvo bebe e tuka u ke bide dodeka sum zuva i dodeka disam, jas ke mislam na nego. Ne mizam da izdrzam, da pominat sest meseci. Ve pozdravuvam mili moi i se milam na niedna majka na svetot da ne i se sluci ona sto jas go prezivuvav...
|