LoveableMe RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: bube10 12.2013 ....jas so zamrznati embrioni od tret den na razvoj ostanav bremena. Ivf pravev vo Remedika kaj Petanovski I zamrznatite embrioni mi bea od tret den na razvoj - osumkletocni embrioni. ... Gi cuvaat 5 godini I mislam deka ke te cini okolu 500 evra, si potpisuvas dogovor so bolnicata i mozes ponataka da si gi iskoristis za da ne se maltletiras da se klukas so hormoni i da ja pominuvas istata procedura. ....pravevme ivf na priroden ciklus so zamrznatite embrioni, ovoj pat bez nikakvi terapii, hormoni, inekcii...po transfer so zamrznatite embrioni mi ja dadoa istata sema na apcinja kako posle punkcija - crinone gel, aspirin, estrofem, folna kiselina, dexamethason i vitamin d3. Mi vratija dve embrioncinja (embrionote sto mi bea zamrznati se od tret den, megutoa vo odlicna sostojba). .....]....... Samo sto se vrativ od Remedika i na 12 den od transver (so zamrznati embrioni) betata mi e 204 _____________________________________________ obidi = 3 godini, 2013= 1 inseminacija = / , 1-vo ivf = neuspesno, 2-ro ivf so zamrznati embrioni = uspesno ; terapija - crinone gel, aspirin, estrofen 2x2, folna, dexamethason, vitamin c, cink, magnezium i kalcium i vitamin D3 ИЗВОРНА ПОРАКА: mery 26.02.2014 ......Pred dve nedeli napraviv transfer so zamrznatiot embrion i denes na 13-tiot den od ET betata mi bese 546. Kaj Klementina Kuzeska pravev transfer, eden embrion imav, i realno ne ni ocekuvav nekako..ama eve sto ti e tvoe i pisano ne mozes da begas od toa. terapijata mi bese utrogestan 2x1, aspirin 1x1 i femibion 1x1. Plus si dodadov moja terapija sekoj den po dva jajca organski od selo gi jadev vareni, gi ima na bit pazar selanite gi prodavaat. Tolku sto veke ne mozam vareni jajaca da gledam ......