|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Посни варени гевречиња

Автор:
mommy_angels RR

mommy_angels RR ви препорачува



Подготовка

Во длабок ставаме 1 кг брашно,1 голема лажица сол,една мала лажичка шеќер,150 мл масло и 1 коцка квасец растопен во малку вода.Сето ова се замесува со 500 мл млака вода.Се остава да се одмори тестото 30 минути ии се прават мали топчиња.Топчињата се расукуваат со сукало ,се засекуваат на едниот крај и се виткаат.Секое ѓеврече се потопува во ладна вода , се валка во сусам и се реди во подмачкан плех .Одозгора се става по малку маргарин и се пече на 250 20-30 минути

Време на подготовка од: 50
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 2

Состав

1 кгр. брашно
1 лажица сол
150 мл. масло
1 квасец
500 мл. вода



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?