|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Полнети компири со шунка

Автор:
Редакција Рингераја

Одлично јадење за летните денови



Подготовка

Измијте ги компирите и ставете ги да се варат околу 10 минути, колку само малку да омекнат. Изладете ги и ги исечете ги на половина. Извадете дел од внатрешноста.Зачинете со сол и црн бибер. Измешајте ги матените јајца со рендано сирење и поголемиот дел од шунката, исечкана ситно. Додадете ја внатрешноста од компирите, сечкан свеж кромид и малку оригано. Полнетите компири наредете ги во соодветна тава. Додадете малку вода и ставете ги да се печат. Извадете ги и покријте го секој компир со парче кашкавал, посипете со уште малку ситно сецкана шунка, малку оригано и запечете ги, додека кашкавалот се растопи.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 3

Состав

компири - 6 по - големи
масло - 50 г + малку масло
шунка - 300 г
јајца - 3
сирење - 300 г

кромид - 2 стапчиња пресен
оригано
кашкавал - 12 парчиња
сол
црн бибер



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?