|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Ќофтиња од компири и јајца

Автор:
Редакција Рингераја

Не знаете што да правите со преостанатите јајца? За денешниот ручек ви предлагаме



Подготовка

Излупете ги компирите и јајцата. Исечкајте ги на коцки. Исечкајте го кромидот, додадете зачини, павлака, свежите јајца, сол и бибер, брашно и презла. Се добро соединете и направете топчиња, обликувајќи ги со рака. Рацете нека ви бидат влажни. Загрејте го маслото и испржете ги ќофтињата. Пријатно

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 3

Состав

6 тврдо варени јајца
150 гр. варени компири
2-3 парчиња млад кромид
2 свежи јајца
1 лажица павлака
1 лажица брашно
1 лажица презла
малку зачин
сол
бибер
масло за пржење



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?