|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Тиквички со шунка и кашкавал

Автор:
Редакција Рингераја

Деликатес кој крцка



Подготовка

Тиквичките се лупат и се сечат по должина, па се ставаат во цедалка со сол. Така се остава 30 минути. Се цедат, па се валкаат во брашно. Ставаме масло да се загрее, па се пржат тиквичките. Се ставаат на салфета да ја впијат маснотијата. Се премачкува огноотпорен сад, па се става ред тиквички. Се става над нив шунка, па рендан кашкавал, и така додека има состојки. Обично излегуваат три слоја. Последниот завршете го со шунка. Се мати павлаката со јајца и се става смесата, па малку изрендан кашкавал. Се пече на 200 степени 30 минути.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3

Состав

3 средни тиквички
3-4 јајца
100 гр. брашно
150 гр. шунка
200 гр. кашкавал
180 гр. кисела павлака
сол
вегета
бибер



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?