|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Компир на француски начин

Автор:
Редакција Рингераја

Крцкаво предјадење



Подготовка

За овој рецепт ви требаат ситни компири. Излупете ги, а ако се млади само добро исчистете ги. Исечете ги скоро до крај со неколку резови, па ставете бибер и сол, а потоа презла. Ставете ги компирите во тава со масло и печете ги на 220 степени 30 минути.

Време на подготовка од: 45
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 3
Kомплицираност: 3

Состав

1,5 кг. компири
150 гр. брашно
5 лажици презла
сол
бибер
6 лажици масло



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?