|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Брзи посни питулици

Автор:
Редакција Рингераја

Превкусни, едноставни, брзи, посни



Подготовка

Во еден сад ја ставаме водата, шеќерот, квасецот и лажиче брашно. Промешуваме и оставаме да се активира. Додаваме сол, ракија и брашно. Смесата ја соединуваме со миксер. Садот го покриваме со прозирна фолија и го оставме реткото тесто да се дуплира. Може да се замесат и навечер, да одстојат во фрижидер преку ноќта и утрото да се испржат. Во касерола загреваме масло на умерен оган, никако на јак, бидејќи нема да се испржат во внатрешноста. Со помош на намастена лажица земаме од тестото и спуштаме во загреаното масло. Пржиме од едната, па од другата страна. Испржени ги редиме на хартиени салфети. Потоа ги сервираме со џем, слатко, шеќер, сирење....

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 3

Состав

4 чаши брашно
2 и 1/2 чаши млака вода
1 лажица сув квасец
2 лажици шеќер
1 лажиче сол
1 лажиче ракија
Масло за пржење



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?