|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Грчка вегетаријанска мусака

Автор:
Редакција Рингераја

Превкусно јадење по грчки рецепт



Подготовка

Загрејте ја рерната на 200 степени. Исечете ги модрите патлиџани во кругови. Посипете ги со сол и почекајте да го испуштат горчливиот сок. Исплакнете ги со вода. Исушете ги со хартија. Извалајте ги тркалата на модар патлиџан во брашното. Загрејте маслиново масло во тава и пржете го модриот патлиџан 1-2 минути од секоја страна. Додадете кромид, лук и бибер. Гответе неколку минути. Додадете ги доматите и варете додека не омекнат. Додадете сол и бибер. Во мал сад на средна температура, измешајте го млекото со две лажици брашно. Добро промешајте додека не се згусне. Додадете го сирењето и мешајте додека не се растопи. Наредете ги модрите патлиџани со останатите производи во плехот. Истурете го полнењето. Посипете со босилек. Печете околу 30-40 минути.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 50
Kомплицираност: 3

Состав

3 модри патлиџани
2 лажици брашно
2 лажици маслиново масло
1 кромид, сецкан
2 чешниња лук, притиснат
1 пиперка, исчистена и исечкана
3 домати, сецкани
За прелив:
250 мл јогурт
2 лажици брашно
200 гр рендано сирење
Сол и бибер по вкус
? лажичка морско оревче
малку босилек, ситно исечкан



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?