|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Леб од безглутенско брашно

Автор:
Редакција Рингераја

Пригответе си вкусно домашно лепче



Подготовка

Квасецот се разматува во целата количина млака вода. Се додава брашното и солта и се меша се додека не добиете еднолична смеса(тесто). Во намачкан плех и со брашно попрскан, се става тестото да стаса. Потоа тестото се премачкува со млака вода или масло и се става да се пече на 210 степени околу 25 мин. За време на печењето може повторно да се премачка со вода или масло. Печениот леб го вадиме од плехот и го оставаме да се олади.

Време на подготовка од: 10
Време на подготовка до: 25
Kомплицираност: 3

Состав

400гр. свеж квасец, 210 мл. млака вода, малку сол, безглутенско брашно(по потреба)



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?