|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Бомбици од ориз

Автор:
Редакција Рингераја

Интересен додаток за Вашиот ручек



Подготовка

Во зејтинот кратко пропржете го сецканиот кромид, а потоа додадете го оризот и пржете се заедно околу една минута. Додадете шафран, топла вода, вегета и сето тоа оставете да се динстува околу 5 минути. Садот со ориз отстранете го од ринглата и додадете го ренданиот пармезан, сирење и босилек и промешајте. Оставете ја смесата покриена 1 час. За крај промешаје 50 g брашно и јајца и додадете го тоа во подготвената смеса со ориз а потоа формирајте ги топките по желба. Извалкајте ги топките во преостанатото брашно и пржете го во длабоко добро загреано масло околу 5 минути.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 2
Kомплицираност: 2

Состав

* 50 g путер
* 80 g кромид
* 200 г ориз
* малку шафран ако имате
* 500 ml вода
* 1 лажица вегета
* 50 g рендано сирење пармезан
* 200 г свежо кравјо сирење
* 1 лажица свежо исечен босилек
* 80 g брашно
* 1 јајце
* Масло за пржење



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?