|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Тестенини со риба

Автор:
Редакција Рингераја

Вкусен оброк за целото семејство



Подготовка

Филетите од ослич посолете ги, па исечете ги на големи коцки, посипете ги со вегета, маслиново масло и посипете ги со рендана кора од лимон. Оставете да отстојат околу 10 минути. Подготвените коцки кратко пропржете ги во тава на загреан путер. Додадете мелен лук, вино, и варете додека не испари виното. Ставете крем над нив, па додадете ги шпагетите, кои претходно сте ги свариле во солена вода и промешајте.Украсете со рендан пармезан и магдонос.

Време на подготовка од: 20
Време на подготовка до: 30
Број на лица: 2
Kомплицираност: 2

Состав

* 500 г филет од ослич
* 2 лажички Вегета
* 3 лажици маслиново масло
* 1/2 лажичка рендано кора од лимон
* 3 лажици масло
* 2 чешниња лук
* 50-100 мл бело вино
* 250 мл павлака за готвење
* 250 г шпагети
* 1/2 лажичка сол
За декорирање:
* 1 лажица сецкан магданос
* 1 лажица рендано сирење пармезан



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?