|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Киш Лорен

Автор:
Редакција Рингераја

Поздрав од Франција!!!



Подготовка

Оваа полнета торта е карактеристично јадење за регионот Лорена во североситочна Франција и е познато во целиот свет. За да се подготви основата измешајте го брашното со путерот, жолчката, водата и ставете малку сол. Тестото откако ќе се соедини ставете го во тепсија подмачкана со малсо. За филот , сланината исечена на парчиња пропржете ја на путер, изматете ги јајцата, жолчката и павлката во еден сад. Врз тестото ставете ја сланината испечена на коцкички и смесата од јајца, павлака и путер. Се пече во рерна од 34 до 40 минути и се остава малку да се излади. Препорака: Послужете ја тортата откако убаво ќе се излади и прелијте ја со топена павлака.

Време на подготовка од: 50
Време на подготовка до: 60

Состав

- 200 гр брашно
- 100 гр путер
- Сол
- Жолчка (за тестото)
- 150 гр чадена сланина
- Павлака
- Путер



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?