|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Лиснати соленки

Автор:
Палешка РР

Палешка Ви препорачува



Подготовка

Се замесува тесто од 500 гр. брашно, 1 лажиче сол, 1 жолчка, 1 и 1/2 филџан масло, 250 гр. ладна вода. Напомена: Состојките треба да бидат точни во грамови. Се сучи кора на која се размачкува 1 маргарин кристал. Се сечи во круг, на подебела лента (четири прсти) и се дипли од почеток до крај да стане како правоаголник. Тестото се става 1 час во замрзнувач, или 4 часа во обичен фрижидер. Кога тестото убаво ќе се излади се сучи кора, се сечи во ленти и се витка во корички во кои се става сирење. Лиснатите соленки се премачкуваат со жолчка и им се става сусам.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 120
Број на лица: 4+
Kомплицираност: 4

Состав

- 500 гр. брашно
- 1 лажиче сол
- 1 жолчка
- 1 и 1/2 филџан масло
- 250 гр. ладна вода
- 1 маргарин кристал



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?