|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Љубовен киш

Автор:
Редакција Рингераја

Посебните моменти во животот треба да се одбележат со посебно убава храна...



Подготовка

Подготовка на тестото: Ставете го во сад брашното, солта и маргаринот, исечен на листови. Потоа додадете ја водата и јајцата и направете компактно тесто. Ставете го во фрижидер околу 30 минути. Подготовка на филот: Обарете ја блитвата и исцедете ја. Изматете ги јајцата и на таа маса додадете сирење и сецканата и цедена блитва. Изработка: Поделете го тестото на два дела. Работната маса посолете ја со брашно и на неа расукајте го првиот дел од тестото. Кората ставете ја во калапот каде ќе го печите тестото и отстранете го вишокот тесто. Другиот дел од тестото исукајте го во округла форма.На неколку места од тестото извадете со калап форми на срце. На првото тесто ставете го филот, а врз филот ставете го второто тесто. Премачкајте го кишот со жолчка разматена со млеко. Извадените форми на срца наредете ги на горниот дел и премачкајте ги со жолчка.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80

Состав

Тесто:

300 гр. брашно
139 гр. путер или маргарин
1 јајце
1/2 лажичка сол
4 лажици ладна вода

Фил:

3 јајца
300 гр. сирење
блитва

Премаз:

1 жолчка
2 лажици млеко



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?