|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Гибаници

Автор:
Редакција Рингераја

Ќе Ве изненади прекрасниот вкус на ова топло предјадење



Подготовка

Во сад ставете ги двете јајца, сирењето, млекото маслото и прашокот на печиво. Додадете сол и измешајте. Подготвената смеса поделете ја на два дела. Во едниот дел ставете ајвар и полека измешајте. На работната маса ставете поголемо парче фолија и над неа ставете две кори. Премачкајте ја со половината од филот со сирење и оставете ја настрана. Повторно ставете две кори на фолијата и премачкајте ги со останатиот фил со сирење. На почетокот на кората сега ставете го претходно направениот ролат. Сето заедно завиткајте го. Ставете повторно две кори и намачкајте ги со половина од филот од ајварот. Ставете го претходно завитканиот ролат над корите и повторно завиткајте. Сега добивте поголем ролат. Повторете ја постапката со остатокот од корите и филот. Подготвениот ролат ставете го во замрзнувач да се стегне. Извадете го и исечете го на парчиња со дебелина од 2 cm. Обложете го плехот со хартија за печење, ставете масло и ставете ги парчињата ролат. Одозгора премачкајте со изматено јајце. Печете на температура од 250 C.

Време на подготовка од: 50
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 3

Состав

- 500 гр. сирење
- 500 гр. кори за пита
- 3 јајца
- 1 дцл. масло
- 0,5 дцл. млеко
- 1 прашок за печиво
- 3 лажици ајвар



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?