|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Компир на норвешки начин

Автор:
Редакција Рингераја

Компирот, кој скоро секојдневно се наоѓа на нашата трпеза, можете да го подготвите и на овој начин



Подготовка

Компирот исчистете го, исечето го на кругови и сварете го во посолена вода. Кога е до пола сварен, исцедете го, посолете го, па половина од него наредете го во огноотпорен сад, кој малку сте го премачкале со масло. Врз него изрендајте сирење, па одозгора наредете ги останатите компири, па залејте со павлаката за готвење. На крајот, изрендајте пармезан.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Број на лица: 4
Kомплицираност: 2

Состав

250 гр. сирење
50 гр. пармезан
1 кгр. компири
250 гр. кисела павлака
малку сол



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?