|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Еџе - арапски вегетаријански плескавици

Автор:
AnnaMolly RR

AnnaMolly Ви препорачува



Подготовка

Кромидот се сечка поситно, се додаваат трите јајца, брашното, магдоносот и маслото за готвење, копарот, рузмаринот и лукчето. Смесата убаво се замешува, а по потреба се додава уште малку брашно. Во тава се загрева масло за готвење, па откако ќе се загрее убаво со лажица се става малку од смесата и ептен малку се стиска озгора за да се формира плескавица. Се пржи по 1-2 минути од двете страни и се служи со павлака или сирење.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Kомплицираност: 2

Состав

10-15 млади кромитчиња сосе зелениот дел
3 јајца
половина китка магдонос
три големи лажици брашно
една лажица масло за говење

по желба се додава и ситно сечкан копар и рузмарин, а може и малку сечкано лукче.



Анкета

Здрава храна.
пеперутка16

Дали се храните здраво?