|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Кубанско мохито

Автор:
Редакција Рингераја

Освежување во летните горештини



Подготовка

Ставете ги листовите ментол-нане во висока чаша за мохито и врз нив истискајте го сокот од лимета. Додајте го шеќерот во прав, а потоа со толчник (или со дршка на виљушка или лажица, ако немате толчник) нежно изгмечете го нането во сокот од лимета и шеќерот. Додајте мраз (по можност искршен), а потоа додајте го румот и измешајте, и завршете со додавање на газираната вода. Украсете со гранче ментол-нане.

Време на подготовка од: 10
Време на подготовка до: 15
Kомплицираност: 2

Состав

1 мала лажичка шеќер во прав

сок од 1 лимета (60 мл)

4 листа ментол-нане

1 гранче нане

бел рум „хавана клуб“ (60 мл)

60 мл газирана вода



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?